Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αρχίζει ξανά το σχέδιο - Από €29 το δίκλινο (Λίστες)

Offsite Team -
24.08.2021 - 13:56

Αρχίζει ξανά το σχέδιο - Από €29 το δίκλινο (Λίστες)

Για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τελικά και το νέο σχέδιο - Πόσα θα πληρώσετε

Το Υφυπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην 2η πρόσκληση συμμετοχής πρόσθετων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τουριστικών καταλυμάτων, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού η διάρκεια του οποίου επεκτάθηκε μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2021.

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού αναφέρει ότι στο Σχέδιο μπορούν να συμμετάσχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα)  τα οποία δύνανται να προσφέρουν για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και  30η Νοεμβρίου 2021 μέγιστη τιμή 60 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα 2 βράδια. Το Σχέδιο  προβλέπει επίσης την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού www.tourism.gov.cy (στήλη Ανακοινώσεις). Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο Σχέδιο είναι η Δευτέρα 30 Αυγούστου, στις 11.00.

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής τους εντός της πιο πάνω περιόδου, δεδομένου ότι δεν θα γίνονται αποδεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις.

Για εμβολιασμένους και νοσήσαντες ξανά το σχέδιο - Οι δικαιούχοι

Σε συνέχεια απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 23.8.2021, δικαιούχοι του Σχεδίου για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2021 είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:

  • έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Σε ό,τι αφορά τα άτομα κάτω των 16 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.
  • Δικαιούχοι είναι επίσης όλοι όσοι έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.

Σημειώνεται ότι για τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους.

Πόσα θα πληρώσετε

Θυμίζουμε ότι το Υφ. Τουρισμού επιδοτεί το 35% του κόστους διαμονής ενώ η ανώτατη τιμή για δίκλινο ανέρχεται στα €60. Έτσι ο πελάτης καλείται να πληρώσει μέχρι €39 για δίκλινο δωμάτιο κάθε βράδυ με πρόγευμα. 

Σημειώνεται ακόμη στις πρόνοιες του σχεδίου ότι ως ελάχιστη διαμονή έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

Tι θα πληρώσετε για δύο βράδια

Για παράδειγμα, στα €60 που είναι η μέγιστη τιμή για διανυκτέρευση, το Υφυπουργείο πληρώνει €21 και ο πελάτης €39. Επειδή το ελάχιστο της παραμονής είναι δύο βράδια, τότε η παραμονή σε ένα 5αστερο ξενοδοχείο, για παράδειγμα, για δύο βράδια μετά την επιδοτηση, θα κοστίσει στον πελάτη €78.

Ακόμα ένα παράδειγμα. Αν κάποιος επιλέξει ένα κατάλυμα ή ξενοδοχείο με αρχική τιμή τα 45 ευρώ, με την επιδότηση του 35% και υπολογίζοντας το ελάχιστο παραμονής των δύο διανυκτερεύσεων, σημαίνει θα πληρώσει €60 για τη διήμερη διαμονή.

Σημειώνεται ότι υπάρχει έξτρα χρέωση για παιδιά αναλόγως. Το 35% της έκπτωσης γίνεται στη συνολική τιμή σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά. 

Δείτε τις λίστες με τα ξενοδοχεία:

Επαρχία Αμμοχώστου

Επαρχία Λάρνακας και ορεινές περιοχές

- Επαρχία Λεμεσού και ορεινές περιοχές

Επαρχία Λευκωσίας, ορεινές περιοχές και περιοχή Τηλλυρίας

- Επαρχία Πάφου και ορεινές περιοχές

Απαντήσεις σε απορίες

Home