Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Αρνητική εξέλιξη η απόφαση του Ισραήλ να κοκκινίσει την Κύπρο»

Offsite Team -
23.07.2021 - 15:09

«Αρνητική εξέλιξη η απόφαση του Ισραήλ να κοκκινίσει την Κύπρο»

Τι αναφέρει ο ΓΔ ΠΑΣΥΞΕ

Ως αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε την κατηγοριοποίηση της Κύπρου από το Ισραήλ στην κόκκινη ζώνη, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης λέγοντας ότι θα υπάρξουν και αρκετές ακυρώσεις πτήσεων από τον εν λόγω προορισμό.

 

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι η Κύπρος δεν είχε και μεγάλη τουριστική εισροή από το Ισραήλ το τελευταίο διάστημα παρόλο που είχε ξεκινήσει με μεγάλες προσδοκίες, όταν άνοιξε η αγορά.

 

«Φαίνεται ότι η επιδημιολογική μας υποτροπή δυστυχώς αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για κάποιους είτε να ταξιδεύσουν προς τη χώρα μας και για άλλους να μας κατηγοριοποιήσουν, όπως η Γερμανία και το Ισραήλ στην κόκκινη ζώνη, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι δυνατότητες προσέλκυσης κι άλλου τουριστικού ρεύματος», σημείωσε.

 

Εμείς θέλουμε να δούμε, συνέχισε, πώς θα εξελιχθεί η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. «Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε μια αναδιοργάνωση πτήσεων, θα έχουμε ενώπιον μας αριθμούς, τις κρατήσεις που θα γίνουν και θα κάνουμε μια αξιολόγηση να δούμε τις απώλειες από το Ισραήλ, το τι μπορούμε να προσελκύσουμε από τη Μεγάλη Βρετανία», είπε.  

Σημείωσε ότι το 20-25% των τουριστών, που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Κύπρο είναι από τη Ρωσία, ενώ μικρή εισροή παρατηρείται από τη Σλοβακία και Πολωνία.  

«Ευελπιστούμε ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση θα μπορέσουν το συντομότερο δυνατό να βελτιώσουν την επιδημιολογική μας εικόνα, ούτως ώστε να έχουμε τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε να κτίσουμε σ΄ αυτή έστω την μικρή εισροή που έχουμε αυτή την στιγμή και με την πεποίθηση ενδεχομένως να επιμηκύνουμε και την σεζόν», συμπλήρωσε.

Home