Ασφυξία και στη ναυτιλία / Τηλεδιάσκεψη Πηλείδου - Αβέρωφ

Ασφυξία και στη ναυτιλία / Τηλεδιάσκεψη Πηλείδου - Αβέρωφ

Τηλεδιάσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ με Υφυπουργό Ναυτιλίας και φορείς του κλάδου για τις επιπτώσεις στον κλάδο

Συνεχίζοντας τις επαφές του με παραγωγικούς τομείς της Οικονομίας, σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έλαβε μέρος σε τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νατάσα Πηλείδου και φορείς του κλάδου, στην παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναριτη, του Αντιπροέδρου κ. Ευθύμιου Δίπλαρου, του Εκπροσώπου Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου και του Βουλευτή κ. Ζαχαρία Ζαχαρίου ως μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τέθηκαν επί τάπητος οι επιπτώσεις της πανδημίας και στον κλάδο της ναυτιλίας, κλάδος ο οποίος είχε σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Όπως καταγράφηκε από τους αρμόδιους φορείς, αναμενόταν η ενίσχυση μέσα από το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων, που ως νομοσχέδιο θα είχε όφελος για τους επιχειρηματίες στον κλάδο, ωστόσο πρέπει να γίνουν και εκείνες οι απαραίτητες κινήσεις που θα δώσουν επιπρόσθετες ανάσες στην κυπριακή ναυτιλία.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού εξήρε την προσφορά του κλάδου στην οικονομία και στο ΑΕΠ της χώρας αλλά και τις προοπτικές που έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί ν’ αναπτύξει. Διαβεβαίωσε δε από κοινού με την αρμόδια Υφυπουργό πως η πολιτεία θα πράξει ό, τι είναι απαραίτητο στο προσεχές μέλλον και για τη στήριξη της ναυτιλίας.

Home