Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτά είναι τα έργα της Κυβέρνησης που ολοκληρώθηκαν

Offsite Team -
20.12.2019 - 10:59

Αυτά είναι τα έργα της Κυβέρνησης που ολοκληρώθηκαν

Thumbnail
Η αξία τους

Στα €597 εκατομμύρια ανέρχεται η αξία των έργων η κατασκευή των οποίων έχει ολοκληρωθεί, ενώ υπό κατασκευή βρίσκονται 153 έργα, κόστους €1,10 δισεκατομμυρίων, δήλωσε την Παρασκευή ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου, παρουσιάζοντας την πρώτη επικαιροποίηση του προγράμματος «Εξάντας», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Δημητρίου είπε πως τα στοιχεία «επιβεβαιώνουν ότι η υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων συνεχίζεται με σταθερά θετικούς ρυθμούς».

Όπως είπε, στην ιστοσελίδα της προεδρίας, βρίσκονται δημοσιευμένα 787 έργα συνολικού κόστους 3,048,8 δισεκατομμυρίων, ήτοι το σύνολο του αναπτυξιακού έργου της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 440 έργα, κόστους €597,3 εκατ. υπό κατασκευή βρίσκονται 153 έργα, κόστους €1,104,2 εκατ., ενώ δρομολογήθηκε η υλοποίηση 160 έργων κόστους, €1,094,7 εκατ.

Όπως είπε, στάσιμα βρίσκονται 34 έργα κόστους, €252,6 εκατομμυρίων.

Παράλληλα, κατά το τελευταίο τρίμηνο, το 12% των «Υπό Κατασκευή» έργων και συγκεκριμένα 47 στον αριθμό, έχουν πλέον ολοκληρωθεί, ενώ το 16,4% των έργων που ήταν υπό διαβούλευση/προετοιμασία ή χρειάζονταν μελέτη, και συγκεκριμένα 30 στον αριθμό, έχουν πλέον προκηρυχθεί ή/και ευρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, είπε ο κ. Δημητρίου.

Έχουν δρομολογηθεί ακόμα 22 νέα έργα συνολικού κόστους 346,5 εκατομμυρίων, πρόσθεσε.

 

Ο κ. Δημητρίου σημείωσε ακόμη πως βρίσκονται δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα της Προεδρίας 341 μεταρρυθμίσεις, πολιτικές αποφάσεις και δράσεις, αλλά και Εθνικές Στρατηγικές. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έχουν προστεθεί ακόμα 9 νέες πολιτικές και μία νέα μεταρρυθμιστική δράση.  

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε πως «θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε και να επικαιροποιούμε το πρόγραμμα ‘Εξάντας’, προβάλλοντας με διαφάνεια την πορεία του κυβερνητικού έργου και δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να διαπιστώσουν οι ίδιοι την πορεία του κυβερνητικού έργου και να το αξιολογήσουν όπως ορίζουν οι σύγχρονες αρχές χρηστής διοίκησης και βέλτιστων πρακτικών ενός σύγχρονου κράτους».  

Υπενθύμισε πως το πρόγραμμα Εξάντας ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τον περασμένο Σεπτέμβριο και εφαρμόζεται για πρώτη φορά από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, για σκοπούς ελέγχου, διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της συμμετοχικής διακυβέρνησης.  

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο, όχι μόνο να ενημερώνεται για την πορεία υλοποίησης του όλου κυβερνητικού προγράμματος, μέσα από τη σχετική ιστοσελίδα exandas.presidency.gov.cy,  αλλά και να ελέγχει την κυβέρνηση για τη συνέπεια λόγων, πράξεων και έργων.

1

2

ΚΥΠΕ

Home