Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυξημένο ενδιαφέρον για αγορά διαμερισμάτων στη Λευκωσία

Offsite Team -
06.05.2022

Αυξημένο ενδιαφέρον για αγορά διαμερισμάτων στη Λευκωσία

Το ένα τρίτο των πράξεων ακινήτων στη Λευκωσία ήταν διαμερίσματα

Το ένα τρίτο των πράξεων που υλοποιήθηκαν στη Λευκωσία το πρώτο τρίμηνο του 2022 αφορούσε διαμερίσματα, καταγράφοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για αγορά διαμερισμάτων στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανάλυση του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών την οποία δίνει στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, από τις συνολικά 1.574 πράξεις (μεταβιβάσεις και καταθέσεις Πωλητήριων Εγγράφων), οι 536 αφορούσαν σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της επαρχίας, σύμφωνα με την ανάλυση του συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με στοιχεία από τις συγκριτικές πωλήσεις ακινήτων του Τμήματος Κτηματολογίου, τα οποία επεξεργάστηκε το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, οι δήμοι Λευκωσίας (105), Στροβόλου (105) και Λακατάμειας (99) συγκεντρώνουν τις περισσότερες πράξεις κατά τους πρώτους μήνες του 2022.  Ακολουθεί η Αγλαντζιά (83), τα Λατσιά (63) και η Έγκωμη (62). Οι λιγότερες πράξεις καταγράφηκαν στον Άγιο Δομέτιο (24).

Όσον αφορά σε συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες σημειώθηκε αξιοσημείωτος αριθμός πράξεων για διαμερίσματα, ξεχωρίζουν ο Άγιος Δημήτριος στον Στρόβολο με 56 πράξεις, οι Άγιοι Ομολογητές στη Λευκωσία με 36 πράξεις και η Χρυσελέουσα στον Στρόβολο με 32 πράξεις. Ο μέσος όρος αξίας των πράξεων στην επαρχία Λευκωσίας κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν 158.703 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Μαρίνος Κυναιγείρου αναφέρει σε δήλωσή του ότι «το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών δεσμευμένο στην προσπάθεια για αύξηση της διαφάνειας και της παροχής χρήσιμων πληροφοριών στο ευρύ κοινό και τους νόμιμους Κτηματομεσίτες, θα συνεχίσει να δημοσιεύει ανά τακτά χρονικά συμπεράσματα, υποβοηθητικά δεδομένα». 

«Με δεδομένο ότι η ζήτηση για διαμερίσματα στην πρωτεύουσα είναι διαρκώς αυξανόμενη, φρονούμε πως τα συγκεκριμένα στοιχεία θα βοηθήσουν όλους τους εμπλεκόμενους, επαγγελματίες και μη, να έχουν μία πιο ολοκληρωμένη κατάσταση των δεδομένων στην αγορά της Λευκωσίας», προσθέτει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home