Βάζουν λουκέτο 6 ταξιδιωτικά γραφεία της Κύπρου (VIDEO)

Βάζουν λουκέτο 6 ταξιδιωτικά γραφεία της Κύπρου (VIDEO)

Τι ανέφερε στο Business Hour ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Βασίλης Σταματάρης

Αυτό σημείωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Βασίλης Σταματάρης, στην εκπομπή της DigitalTv, Business Hour, στην οποία κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει τη διαφωνία μεταξύ του Συνδέσμου του και του Συνδέσμου Καταναλωτών

«Κάποια γραφεία ίσως μικρά σε μέγεθος, ίσως κάποιας ηλικίας πιθανόν να έχουν κάποια δυσκολία να αντέξουν την επανεκκίνηση», επεξηγώντας πως «αυτό το οποίο δεν έχουμε στην Κύπρο είναι άτακτα κλεισίματα γραφείων. Είναι εθελούσια κλεισίματα γραφείων». 

«Σήμερα έχουμε πάρει ένα κατάλογο όπου 6 συνολικά γραφεία θα κλείσουν, ή μάλλον πιο σωστά έχουν ανασταλεί οι εργασίες τους. Αλλά δεν έχουμε χρεωκοπίες. Στη Κύπρο έχουμε εθελούσια έξοδο, αλλά όπως υπάρχει έξοδος, υπάρχει και είσοδος νέων μελών έτσι κρατείται μια ισορροπία στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ερωτηθείς σχετικά με τα πακέτα στήριξης της κυβέρνησης και κατά πόσον αυτά τους βρίσκουν ικανοποιημένους σημείωσε πως «έχουν ξεκινήσει. Τα αναλύουμε, δεν έχουν ολοκληρωθεί όμως. Μια μικρή μερίδα επιχειρήσεων έχει ξεκινήσει να παίρνει. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Είναι κάτι το οποίο θα εξετάσουμε πολύ σύντομα. Είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο»

Ο κ. Σταματάρης σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο Σύνδεσμος Καταναλωτών προσπαθεί από την αρχή της πανδημίας να προστατεύσει τα δικαιώματα των ταξιδιωτών, κάτι που και οι ίδιοι θέλουν να πράξουν, καθώς αυτοί οι ταξιδιώτες «είναι φίλοι μας είναι συγγενείς μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

«Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να μπουν σε οποιαδήποτε ταλαιπωρία», σημείωσε. 

«Ο Σύνδεσμος μας εδώ και δεκαετίες χειριζόταν με ένα διαφορετικό τρόπο και νομοθεσία μέσω εγγυητικών, χωρίς να υπάρχει καμία χρεωκοπία ή καταγγελία ταξιδιωτικού πράκτορα ότι ένας ταξιδιώτης έχασε λεφτά», επεξήγησε ο κ. Σταματάρης, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «πάρα πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν επιστρέψει χρήματα μέχρι σήμερα, ή μπορεί και να μην τα επιστρέψουν ποτέ». 

«Γνωρίζω από τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Πρακτόρων πως γίνονται κρούσεις προς την ΕΕ για να δοθούν εκείνες οι αεροπορικές εταιρείες που αρνούνται να επιστρέψουν λεφτά. Δεν είναι λίγες. Είναι αρκετές. Υπάρχουν επίσης ξενοδοχεία στο εξωτερικό επίσης που δεν επιστρέφουν λεφτά. Επειδή μέσα από τη νομοθεσία αυτός που όφειλε να ακολουθήσει την οδηγία της προστασίας καταναλωτή είναι οι διοργανωτές ταξιδίων», επεξηγώντας πως «σε αυτό το ζήτημα προέκυψε μια διαφορά στην οποία έτυχε να ανταλλάχθηκαν κάποιες επιστολές προς το Υπουργείο Εμπορίου από τον Σύνδεσμο Καταναλωτών, ενώ πρόσφατα η ΕΕ είχε απαντήσει πως ο νόμος ο οποίος είχε ψηφιστεί με την εγγύηση από την πλευρά της κυβέρνησης για τα ταξίδια».

Δείτε όσα δήλωσε στην εκπομπή Business Hour: 

Home