Βουλή: Πρόταση νόμου για διορισμό διαμεσολαβητών στην ΚΕΔΙΠΕΣ

Βουλή: Πρόταση νόμου για διορισμό διαμεσολαβητών στην ΚΕΔΙΠΕΣ

Η πρόταση συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται την Παρασκευή πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, ώστε να δοθεί εξουσία στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο να διορίζει διαμεσολαβητές σε περίπτωση φορέων ή εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων, με στόχο να καλυφθεί κυρίως η ΚΕΔΙΠΕΣ.  

Η πρόταση συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η ισχύουσα νομοθεσία αφορά μέχρι στιγμής μόνο τα Αδειοδοτημένα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα. Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή, η ΚΕΔΙΠΕΣ επικαλούμενη την νομοθεσία αρνείται να δεχτεί τον διορισμό διαμεσολαβητών για διευθέτηση μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Τόσο ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, όσο και εκπρόσωποι της ΚΕΔΙΠΕΣ και του Υπουργείου Οικονομικών εξέφρασαν συμφωνία επί της αρχής της πρότασης.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών Διονύσης Διονυσίου ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε προτεινόμενη τροποποίηση για διόρθωση της πρότασης νόμου.

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός

 

Στην επιτροπή συζητήθηκε επίσης ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Οικονομικών. Όπως δήλωσε μετά το πέρας της Επιτροπής ο Πρόεδρός της Άγγελος Βότσης, ζητήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών να εντοπίσει ποια από τα κεφάλαια είναι τα περισσότερο επείγοντα ώστε να μπουν στην Ολομέλεια της Παρασκευής για συζήτηση.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι την Παρασκευή θα έχουν ενώπιόν τους μέρος αυτού του προϋπολογισμού ώστε να εγκριθεί από την Ολομέλεια.  

Χορηγία ΡΙΚ

 

Στην επιτροπή συζητήθηκε επίσης η αποδέσμευση κονδυλίου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για το ΡΙΚ ως επιπλέον χορηγία. Όπως ανέφερε ο κ. Βοτσης δεν υπήρξε η απαραίτητη πλειοψηφία για αποδέσμευση του από την Επιτροπή Οικονομικών.

Υπέρ της αποδέσμευσης τάχθηκε ο ΔΗΣΥ, το Κίνημα Οικολόγων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, ενώ εναντίον το ΑΚΕΛ, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας, η ΕΔΕΚ, η Αλληλεγγύη και η ανεξάρτητη Βουλευτής Άννα Θεολόγου.

Home