Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν προϋπολογισμοί ΘΟΚ-ΚΟΑ-ΑΗΚ

Offsite Team -
15.03.2019 - 22:44

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν προϋπολογισμοί ΘΟΚ-ΚΟΑ-ΑΗΚ

Thumbnail
Μετά από έντονη κριτική

Με νέα προειδοποίηση προς την Κυβέρνηση από τον Πρόεδρο του νομοθετικού σώματος Δημήτρη Συλλούρη ότι η Βουλή θα τερματίσει την υπό πίεση συζήτηση προϋπολογισμών ημικρατικών οργανισμών και φορέων που δεν κατατίθενται έγκαιρα, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε προϋπολογισμούς ημικρατικών οργανισμών.  

Ο Πρόεδρος της Βουλής διαμήνυσε πως έστω και αν μείνουν άνθρωποι απλήρωτοι ή συμβατικές υποχρεώσεις ανεκπλήρωτες, η Βουλή είναι αποφασισμένη να τερματίσει αυτή την πρακτική.

 

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης, αφού παρατήρησε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα, δήλωσε ότι είναι η τελευταία φορά, που η Βουλή κάνει υπέρβαση.

ΘΟΚ

Μετά από έντονη συζήτηση ψήφισε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τον Προϋπολογισμό του ΘΟΚ για το 2019. Ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε σε νόμο με 41 ψήφους υπέρ, 2 εναντίον και 3 αποχές.  

Προηγουμένως η Ολομέλεια της Βουλής σταύρωσε το μισό (50%) κονδύλι του προγράμματος Θεμέλη με 29 ψήφους υπέρ, 3 εναντίον και 3 αποχές.

Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού

Επίσης με 39 ψήφους υπέρ και 2 αποχές ψήφισε τον Προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για το έτος 2019, ο οποίος προβλέπει έσοδα ύψους €40.698.770 και δαπάνες ύψους €40.698.770.

ΑΗΚ

Η Ολομέλεια της Βουλής μετά από έντονη συζήτηση αναφορικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την έλευση του φυσικού αερίου, το αποθεματικό της ΑΗΚ και το αίτημα της Κυβέρνησης να περάσει μέρος αυτού στο πάγιο ταμείο ψήφισε σε νόμο τον Προϋπολογισμό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου του 2019 ο οποίος προβλέπει έσοδα ύψους €904.022.000 και δαπάνες ύψους €1.312.624.000.  

Ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε με 37 ψήφους υπέρ και 2 αποχές.

Home