Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Δεσμευμένοι για την προώθηση των πυλώνων της αειφόρου ανάπτυξης»

Offsite Team -
15.07.2021 - 19:41

«Δεσμευμένοι για την προώθηση των πυλώνων της αειφόρου ανάπτυξης»

Ο δρόμος μας προς την ανάκαμψη θα ευθυγραμμιστεί με τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης, είπε ο ΥΠΟΙΚ

Ο δρόμος μας προς την ανάκαμψη πρέπει και πρόκειται να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους για την αειφόρο ανάπτυξη, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Παρουσιάζοντας την Δεύτερη Εθελοντική Έκθεση Προόδου της Κύπρου, αναφορικά με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης 2021, στο High Level Political Forum των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη διαδικτυακά, ο Υπουργός ανέφερε ότι κατά την περίοδο που πέρασε από την πρώτη έκθεση το 2017, και δεδομένης της πενταετούς συνεχούς υψηλής οικονομικής ανάπτυξης, η Κύπρος έχει σημειώσει πρόοδο στους περισσότερους δείκτες των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης, παρόλο που παραμένουν σημαντικές προκλήσεις.

Η Κύπρος, είπε, έχει καταγράψει σημαντική άνοδο στην απόδοση της από το 2017, ανεβαίνοντας 16 θέσεις, από την 50η στην 34η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

"Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι για την προώθηση και των τριών πυλώνων της αειφόρου ανάπτυξης" είπε και πρόσθεσε ότι υιοθετήθηκε ένα πακέτο 133 επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και την ψηφιοποίηση, την κοινωνική ένταξη και την πράσινη μετάβαση.

"Η πορεία μας προς την ανάκαμψη πρέπει και θα ευθυγραμμιστεί με τους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουμε μια ολιστική προσέγγιση και λάβαμε συγκεκριμένα βήματα για να στηρίξουμε την αειφόρο ανάπτυξη μέσω του κυβερνητικού σχεδίου μας "Κύπρος - το Αύριο" με συνολικό προϋπολογισμό 4,4 δις ευρώ ή 21,5% του ΑΕΠ" είπε.

ΚΥΠΕ

Home