Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διαμορφώνεται νέος δείκτης για τις τιμές των ακινήτων στην Κύπρο

Offsite Team -
07.10.2019

Διαμορφώνεται νέος δείκτης για τις τιμές των ακινήτων στην Κύπρο

Thumbnail
Νέο Δείκτη Τιμών Ακινήτων προτείνει το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας

Την δημιουργία ενός νέου Δείκτη Τιμών Ακινήτων βάσει Πραγματικών Συναλλαγών, προτείνει το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου με στόχο τη διευκόλυνση της συστηματικής παρακολούθησης και ανάλυσης των εξελίξεων και των προοπτικών της αγοράς ακινήτων, μέσα από τη διαμόρφωση και διάθεση των κατάλληλων βάσεων δεδομένων από τις αρμόδιες αρχές.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου Οικονομίας, η σημαντικότητα του τομέα αναγνωρίζεται τόσο από πλευράς μακροοικονομικών εξελίξεων όσο και χρηματοοικονομικής σταθερότητας. Το Συμβούλιο, αναφέρει ότι εντοπίζει ορισμένες αδυναμίες στις υφιστάμενες μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, για τη διαμόρφωση σχετικών δεικτών σε διαφορετικά πλαίσια.

 

«Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο εισηγείται την περαιτέρω συνεργασία όλων των αρμοδίων και συγκεκριμένα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, ώστε μέσα από την ανταλλαγή διαθέσιμων πληροφοριών και την αξιοποίηση της εκατέρωθεν τεχνογνωσίας στον τομέα αυτό, να διαμορφωθεί ένας νέος Δείκτης Τιμών Ακινήτων που θα εξυπηρετεί τον πιο πάνω σκοπό». 

 

Το Συμβούλιο εισηγείται επίσης να διερευνηθεί η πιθανότητα συνεργασίας και αξιοποίησης ανάλογης τεχνογνωσίας και άλλων οργανισμών.

ΚΥΠΕ 

Home