Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Θετικός ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας-Δεν πανηγυρίζουμε

Offsite Team -
18.05.2022 - 15:00

ΔΗΣΥ: Θετικός ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας-Δεν πανηγυρίζουμε

«Η κυπριακή οικονομία ακόμη και σε περιόδους κρίσεων καταδεικνύει χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας και σταθερότητα»

Για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μίλησε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά ο οποίος δήλωσε πως «σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας μας είναι θετικός και υπολογίζεται στο 5,6%, υψηλότερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης».  

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «η κυπριακή οικονομία ακόμη και σε περιόδους κρίσεων καταδεικνύει χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας και σταθερότητας. Δεν πανηγυρίζουμε. Ξέρουμε καλά τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, κυρίως τον πληθωρισμό να είναι η σημαντικότερη από αυτές».

«Προχωράμε όμως μπροστά. Με την οικονομία μας βασισμένη σε γερά θεμέλια  και χάρη στη συνετή διαχείριση, στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία με εφαρμογή στοχευμένων μέτρων στήριξης.  Συνεχίζουμε στο δρόμο για την αντιμετώπιση και της παρούσας κρίσης», σημείωσε καταληκτικά.  

Αυστραλία: Ρεκόρ εξαγωγής LNG λόγω ενεργειακής κρίσης

Offsite Team -
03.07.2022 - 18:05

Αυστραλία: Ρεκόρ εξαγωγής LNG λόγω ενεργειακής κρίσης

Αυστραλία: Ρεκόρ εξαγωγής LNG λόγω ενεργειακής κρίσης
Οι υψηλές τιμές θα διατηρηθούν περισσότερο από ό, τι προβλεπόταν, ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας<br />

Κατά 3% προβλέπεται ότι θα αυξηθούν τα έσοδα από εξορύξεις και εξαγωγές ενέργειας της Αυστραλίας σε ετήσια βάση μέχρι τον Ιούνιο του 2023, φτάνοντας τα 286 δισεκατομμύρια δολάρια (419 δις. δολάρια Αυστραλίας), παίρνοντας ώθηση από τις αυξημένες τιμές του άνθρακα και του φυσικού αερίου λόγω της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε το αυστραλιανό υπουργείο Βιομηχανίας στην τριμηνιαία του έκθεση, οι προοπτικές είναι οι τιμές...

Home