Έκκληση ΣΕΚ σε τράπεζες να σεβαστούν Βουλή για χρεώσεις

Έκκληση ΣΕΚ σε τράπεζες να σεβαστούν Βουλή για χρεώσεις

“Θα πρέπει να παγοποιηθούν όλες οι χρεώσεις από Αύγουστο 2018”

Έκκληση στις τράπεζες όπως σεβαστούν τις εκκλήσεις του Κοινοβουλίου που αφορούν στις χρεώσεις προς τους πελάτες τους απευθύνει η ΣΕΚ σε σημερινή της ανακοίνωση.  

 

Η πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να ανακαλέσει τα τέλη και τις χρεώσεις που θα επέβαλλε στους πελάτες της από τον προσεχή Ιανουάριο, αποτελεί μόνο τη μισή αλήθεια, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΣΕΚ.  

Η ΣΕΚ επαναλαμβάνει την άποψη ότι: «όλες οι χρεώσεις που επιβλήθηκαν μετά τον Αύγουστο του 2018 θα πρέπει να παγοποιηθούν ως τις 30 Ιανουαρίου 2020, οπότε και συμπληρώνεται το χρονοδιάγραμμα που καθόρισε η βουλή στην Κεντρική Τράπεζα και στην Κυβέρνηση για να φέρουν ενώπιον του κοινοβουλίου, ορθά τεκμηριωμένες, δίκαιες και κοινωνικά αποδεκτές λύσεις».

 

Η πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να ανακαλέσει τα τέλη και τις χρεώσεις που θα επέβαλλε στους πελάτες της από τον προσεχή Ιανουάριο, αποτελεί μόνο τη μισή αλήθεια προστίθεται και αναφέρει στη συνέχεια ότι, «πρόκειται για μια απόφαση μέσα από την οποία επιχειρείται συσκότιση της κοινής γνώμης, ώστε να παραμείνουν σε ισχύ τα υφιστάμενα τέλη και χρεώσεις που επιβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες και τα οποία είναι κερδοσκοπικά και απαράδεκτα, καθ’ ομολογία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων».

 

Πέραν της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με την ΣΕΚ, και οι υπόλοιπες τράπεζες σιωπούν κάτι που δεν τους περιποιεί τιμή, ενώ μια εξ’ αυτών, (η Ελληνική), με γραπτό πολυσέλιδο υλικό που αποστέλλει στους πελάτες της, εγγράφως τους πληροφορεί πως: «εξουσιοδοτείται κατά την απόλυτη κρίση της, να τους επιβάλλει από καιρό σε καιρό προμήθειες, τέλη και χρεώσεις».

 

«Η απόλυτη κρίση είναι εντελώς υποκειμενική έννοια και χρησιμοποιείται κυρίως από όσους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε πλαίσια μονοπωλιακού περιβάλλοντος, όπως είναι π.χ. οι τράπεζες οι οποίες σύμφωνα με ομολογία του χρηματοοικονομικού επιτρόπου κ. Παύλου Ιωάννου, (ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών στις 6/11/19), είναι μονοπώλια», αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

 

Home