ΕΚΥΣΥ: Αγώνας για επαναφορά των δικαιωμάτων συνταξιούχων

ΕΚΥΣΥ: Αγώνας για επαναφορά των δικαιωμάτων συνταξιούχων

Τι αναφέρει η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων σε ανακοίνωση της

Συνεχής θα είναι και το 2019 ο αγώνας της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) «για την επανάκτηση και επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων στα επίπεδα που ήταν πριν τις αποκοπές που άρχισαν το 2013» όπως αποφάσισε η Επαρχιακή Επιτροπή της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας σε συνεδρία της την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019.

Βελτίωση χαμηλών συντάξεων

Ανακοίνωσή της ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι προτεραιότητά μας «είναι η βελτίωση των χαμηλών συντάξεων ούτως ώστε να φθάσουμε στο σημείο να μην υπάρχουν συνταξιούχοι με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας και να εξασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για να βελτιώσει τα σχέδια παροχής φροντίδας σε ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη και οι αιτήσεις τους να εξετάζονται έγκαιρα».

 

Προσθέτει ότι «θα αγωνιστεί μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα με στόχο να καταργηθεί η μείωση του 12% στις συντάξεις των ατόμων που δικαιούνται σύνταξη στο 63ο έτος της ηλικίας τους».

Συνάντηση με Υπουργό Εργασίας 

Εντός της συνεδρίας της 12ης Φεβρουαρίου ο ΓΓ  της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε όπως καθοριστεί συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για συζήτηση αρκετών θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς της.  

Ο κ. Σκαρπάρης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το Γενικό Σχέδιο Υγείας και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί  με βάση την νομοθεσία που ψήφισε ομόφωνα η Βουλή.

Προβλήματα σε δημόσια νοσηλευτήρια 

Αναφορές έγιναν και στα συνεχιζόμενα προβλήματα που παρουσιάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια  από την έλλειψη φαρμάκων και τις λίστες αναμονής στα οποία προστέθηκε και η αδυναμία προμήθειας από το δημόσιο του ειδικού μετρητή της γλυκόζης από τον περασμένο Νοέμβριο.  

Για τα οργανωτικά αποτελέσματα έκθεση κατάθεσε ο Επαρχιακός  Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ, Μάρκος Τσιηφτές.

Κατά τη συνεδρία της Τρίτης η ΕΚΥΣΥ τίμησε στελέχη της για την πολύχρονη και πολύτιμη τους συμβολή στην έκδοση και κυκλοφορία του «Εργατικού Βήματος», εφημερίδας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ).  

Home