Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΚΥΣΥ: Θέλουν νομοσχέδιο για σύνταξη χηρείας σε όλους τους άνδρες

Offsite Team -
01.08.2019

ΕΚΥΣΥ: Θέλουν νομοσχέδιο για σύνταξη χηρείας σε όλους τους άνδρες

Thumbnail
Δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα όπως αναφέρουν

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) καλεί την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις και να καταθέσει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο με βάση το οποίο, να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι άνδρες χήροι.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι με το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται ύστερα από την επιμονή της Κυβέρνησης να τροποποιήσει την νομοθεσία για να δικαιούνται σύνταξη χηρείας μόνο οι άντρες που απεβίωσε η σύζυγος τους κατά ή μετά την 1/1/2018 και να αποκλείει τους υπόλοιπους,  ασχολήθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάφο.

 

Η σύσκεψη καλεί την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις, να σεβαστεί την περσινή απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής και τις θέσεις των Οργανώσεων των συνταξιούχων και της Βουλής των Γερόντων και να  αναθεωρήσει την θέση της, δηλαδή να  καταθέσει  ολοκληρωμένο νομοσχέδιο με βάση το οποίο να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι άντρες χήροι.  

 

Οι  συσκέψεις, σημειώνεται, εκτιμούν ότι μόνον έτσι θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα και η νέα αδικία που δημιουργείται από το γεγονός ότι για να δικαιούται κάποιος σύνταξη λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο, η ημερομηνία θανάτου της συζύγου και η οποία παραβιάζει το άρθρο 28 του Συντάγματος, το οποίο δεν επιτρέπει παραβίαση της αρχής της ισότητας.

 

Η ΕΚΥΣΥ θεωρεί ότι όπως έχει ψηφιστεί η νομοθεσία είναι αντισυνταγματική και πέραν από τα διάφορα μέτρα αντίδρασης που μελετά,  σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους άρχισε την διαδικασία για λήψη και νομικών μέτρων με στόχο την επίλυση του προβλήματος για να αρθεί οριστικά η αδικία εις βάρος των χήρων αντρών και να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι.  

Για το σκοπό αυτό  καλεί τους ενδιαφερομένους να αποταθούν στην ΕΚΥΣΥ για  να  την εξουσιοδοτήσουν και να δώσουν όλες τις σχετικές πληροφορίες που τους αφορούν  για να προχωρήσει μέσω των νομικών της συμβούλων σε δικαστικά μέτρα.

Home