Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΚΥΣΥ:Αντίδραση για την αναπομπή του νόμου για τη σύνταξη χηρείας

Offsite Team -
19.07.2019

ΕΚΥΣΥ:Αντίδραση για την αναπομπή του νόμου για τη σύνταξη χηρείας

Thumbnail
Η ΕΚΥΣΥ θα πραγματοποιήσει συσκέψεις των ενδιαφερομένων με σκοπό την πλήρη ενημέρωση τους.

Μέτρα αντίδρασης θα μελετήσει η ΕΚΥΣΥ σε σχέση με την αναπομπή του νόμου που ψήφισε η Βουλή πρόσφατα για το δικαίωμα χηρείας στους άντρες.

Σε ανακοίνωσή της και αναφερόμενη στην Κυβέρνηση, σημειώνει ότι αντί να «αναθεωρήσει την θέση της και να επανακαταθέσει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο με βάση το οποίο να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι άντρες χήροι και να επιλυθεί  οριστικά  το πρόβλημα και η αδικία που υπάρχει, με το κριτήριο που θέτει, την ημερομηνία θανάτου της συζύγου και η οποία παραβιάζει το άρθρο 28 του Συντάγματος το οποίο δεν επιτρέπει παραβίαση της αρχής της ισότητας, έρχεται με την αναπομπή να δημιουργήσει νέο πρόβλημα και καθυστέρηση χωρίς ουσιαστικό λόγο, επικαλούμενη την βιωσιμότητα του ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων, επειδή η Βουλή δεν αποδέχτηκε εκ των προτέρων σταδιακή αύξηση των εισφορών μεταξύ των ετών 2024-2034».

Σημειώνεται ότι η Βουλή δεν αρνήθηκε αύξηση των εισφορών αν και εφόσον ύστερα από μελέτη του αναλογιστή η οποία θα γίνει πριν το 2024, διαφανεί ότι χρειάζεται.

Στο μεταξύ, προστίθεται, η ΕΚΥΣΥ, ύστερα από την απόφαση για την παραχώρηση σύνταξη χηρείας και στους άντρες, θα πραγματοποιήσει συσκέψεις των ενδιαφερομένων με σκοπό την πλήρη ενημέρωση τους.

Η οργάνωση «θα μελετήσει μέτρα αντίδρασης και σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους θα πάρει αποφάσεις με στόχο την επίλυση του προβλήματος με τρόπο ώστε να αρθεί οριστικά η αδικία εις βάρος των χήρων αντρών και να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι».

Οι συσκέψεις στις οποίες μπορούν να παρευρεθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και στελέχη της ΕΚΥΣΥ, θα πραγματοποιηθούν στα οικήματα της ΠΕΟ, στις 09.30 π.μ. ως εξής: Λάρνακα – Πέμπτη 25 Ιουλίου, Φρέναρος - Παρασκευή 26 Ιουλίου, Λευκωσία - Δευτέρα 29 Ιουλίου, Λεμεσός - Τρίτη 30 Ιουλίου, Πάφος - Πέμπτη 1 Αυγούστου.  

Home