Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Eni και Total βλέπουν το "7" και άλλα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ

Του Δημήτρη Χατζηιωσήφ -
10.05.2019 - 06:30

Eni και Total βλέπουν το "7" και άλλα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ

Thumbnail
Επέκταση στα βαθιά για Γάλλους και Ιταλούς - Αποκαλυπτικές πληροφορίες

Την ίδια ώρα που η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ετοιμάζει γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, το διπλωματικό σκηνικό βρίσκεται στο ζενίθ του.

Μπορεί το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Ρουμανία να μην έλαβε οποιαδήποτε μέτρα κατά της Τουρκίας, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν σημαντικές εξελίξεις για τα επόμενα βήματα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite από καλά ενημερωμένη κυβερνητική πηγή, οι εταιρείες πετρελαίου Total και Eni ετοιμάζονται να διευρύνουν περισσότερο την παρουσία τους στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η συνεργασία αυτή δεν αφορά μόνο το τεμάχιο 7, αλλά θα επεκταθεί σε περισσότερα οικόπεδα.

Να υπενθυμίσουμε πως, στα πλαίσια της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για χορήγηση Άδειας Έρευνας Υδρογονανθράκων για το τεμάχιο 7, οι εταιρείες που υπέδειξαν ενδιαφέρον ήταν η κοινοπραξία Total E&P Cyprus B.V. / Eni Cyprus Limited.

«Μπήκε» στον Πρωταρά το Barbaros - Βάρκα προσέγγισε και έδωσε φυλλάδια σε Ε/κ Ψαράδες (Εικόνες)

Αναμφίβολα, μια τέτοια εξέλιξη στέλνει το μήνυμα πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να παρασυρθεί από τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά θα συνεχίσει απρόσκοπτα το ενεργειακό της πρόγραμμα.

Παράλληλα, οι εταιρείες κολοσσοί δεν φαίνεται να πτοούνται από την τούρκικη προκλητικότητα και δεν δείχνουν διατεθειμένες να παγοποιήσουν ή να υπαναχωρήσουν από τα γεωτρητικά τους σχέδια.

Την ίδια ώρα, πηγές από το Προεδρικό εκφράζουν την ικανοποίησή τους από την υποστήριξη που επέδειξαν στο Άτυπο Συμβούλιο της Ευρώπης οι ευρωπαίοι ηγέτες, για το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί του φυσικούς της πόρους. 

Home