Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιδρομές του Φόρου χωρίς προειδοποίηση

Του Στέλιου Ξιουρή -
10.02.2020 - 13:05

Επιδρομές του Φόρου χωρίς προειδοποίηση

Thumbnail
Σε ιατρούς, δικηγόρους, λογιστές αλλά και σε εταιρείες που δεν είναι εγγεγραμμένες στο ΦΠΑ

Προωθείται και το Νομοσχέδιο για υποχρέωση των Επιχειρήσεων να διαθέτουν επιλογή πληρωμής και με πλαστικό χρήμα.

Καταδρομείς χρήζονται πλέον οι φοροθέτες, αφού θα χτυπούν χωρίς προειδοποίηση, σε ιατρεία- δικηγορικά και λογιστικά γραφεία και άλλα επαγγελματικά υποστατικά,  με στόχο να ανακαλύψουν όσους κρύβουν εισοδήματα και έτσι να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή προσφέροντας επιπρόσθετα έσοδα στο κράτος. 

Οι καταδρομικές επιχειρήσεις του Φόρου Εισοδήματος, θεσμοθετούνται πλέον και με την υπογραφή της Βουλής και για επιχειρήσεις που δεν είναι γραμμένες στο μητρώο του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ( ΦΠΑ) και οι οποίες μέχρι σήμερα ξέφευγαν από τα γαμψά νύχια της σχετικής νομοθεσίας.

>>> Όλη η σημερινή επικαιρότητα <<<

Όπως είπε πριν από λίγο στην Επιτροπή Οικονομικών, που εξετάζει πακέτο νομοσχεδίων που στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ο Διοικητής των Καταδρομέων (στην προκειμένη των φοροθετών ) ο Έφορος Φορολογίας ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ, κλείνουν όλες οι τρύπες φοροδιαφυγής και δίνεται πλέον η δυνατότητα στο Τμήμα  του να αρπάξει όσους διαφεύγουν του νόμου, ιδιαίτερα εκείνοι που ενώ ζουν στην χλιδή δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους. Ακόμη επισήμανε ότι έγιναν και επιδρομές σε κλαμπ και εστιατόρια όπου περισυνέλεξαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ταμειακές μηχανές, αλλά επιβαλλόταν και έκδοση σχετικού διατάγματος Δικαστηρίου, οπόταν υπήρχε καθυστέρηση και ενίοτε δυστοκία. 

Εξίσου σημαντικό νομοθέτημα είναι και η υποχρεωτική χρήση πιστωτική κάρτας από κατάλογο επαγγελματιών, ώστε οι πολίτες να έχουν την επιλογή να χρησιμοποιούν για αγορές το πλαστικό χρήμα. Δηλαδή η υποχρέωση για δυνατότητα πληρωμής μέσω κάρτας δεν θα αφορά τους πολίτες αλλά τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε ένα κατάστημα να μην επιτρέπεται να αρνείται την πληρωμή μέσω κάρτας εάν ο πελάτης ζητήσει να πληρώσει με κάρτα. 

Ο κ. Τσαγκάρης τόνισε ότι είμαστε από τις τελευταίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιούν παραδοσιακούς τρόπους τιμολογίων και λοιπών χαρτικών προσεγγίσεων και δεν προωθείται η ηλεκτρονική τακτοποίηση όλων των υποχρεώσεων των πολιτών. 

>>> Ροή Ειδήσεων Offsite<<<

Τα άλλα  εξίσου σημαντικά νομοσχέδια είναι : 

  • Υποχρεωτική φορολογική δήλωση και για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 19500 Ευρώ
  • Να θεωρείται ποινικό αδίκημα η μη καταβολή Φόρου εισοδήματος 
  • Υποβολή αναθεωρημένης φορολογικής δήλωσης. 

Πάντως η Επ. Οικονομικών είναι διατεθειμένη να προχωρήσει τάχιστα τα νομοθετήματα στα οποία υπάρχει προφανώς και μεταβατική περίοδος για πλήρη εφαρμογή. 

Σημειώνεται ότι επιφυλάξεις έως και άρνηση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Λογιστών οι οποίες εδράζονται για τα ελεγχόμενα πρόσωπα και τις παρεμβάσεις χωρίς προειδοποίηση σε επαγγελματικά υποστατικά 

 

Home