Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιπλέον προβλέψεις €900 εκατ. στη UniCredit λόγω κορωνοϊού

Offsite Team -
22.04.2020 - 12:25

Επιπλέον προβλέψεις €900 εκατ. στη UniCredit λόγω κορωνοϊού

Thumbnail
Η ανακοίνωση της Ιταλικής Τράπεζας

Η UniCredit, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις προβλέψεις της για απομείωση δανείων κατά €900 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2020 λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

 Σε ανακοίνωσή της, η ιταλική τράπεζα σημειώνει ότι εκτιμά πως η οικονομία στην Ευρωζώνη θα συρρικνωθεί με ρυθμό 13% το 2020, ακολουθούμενο από ρυθμό ανάπτυξης 10% το 2021, προσθέτοντας πως οι παραδοχές αυτές περιλαμβάνουν και τον αντίκτυπο της πανδημίας, καθώς και τα μέτρα περιορισμού του αντίκτυπου που ανακοινώθηκαν τόσο από κυβερνήσεις όσο και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 

«Ως αποτέλεσμα, το πρώτο τρίμηνο η UniCredit θα χρεώσει €900 εκατ. συνολικές προβλέψεις» αναφέρει η ιταλική τράπεζα, προσθέτοντας ότι το κόστος ρίσκου για το πρώτο τρίμηνο αποτιμάται στις 110 μονάδες βάσης, εκ των οποίων οι 80 μονάδες σχετίζονται με την επικαιροποίκηση των στοιχείων για το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Πρότυπο Αναφοράς 9 και οι 30 μονάδες βάσης σχετίζονται με το υποκείμενο κόστος ρίσκου.  

Η τράπεζα σημείωσε ακόμη ότι το κόστος ρίσκου για όλο το 2020 θα κυμανθεί μεταξύ 100 και 120 μονάδων βάσης, αν «και είναι δύσκολο να προβλεφθεί λόγω της τρέχουσας άνευ προηγουμένου κατάστασης».  

Παράλληλα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της, Ζαν Πιέρ Μουστιέρ, θα αποποιηθεί το μπόνους του που αντιστοιχεί σε €2,4 εκατ και έχει προτείνει να μειώσει τη αντιμισθία του για το 2020 κατά 25%, που ισοδυναμεί με €300.000. Όπως αναφέρεται η συνολική μείωση των απολαβών του Μουστιέρ ανέρχεται σε €2,7 εκατ, τα οποία το Διοικητικό Συμβούλιο θα δωρίσει στο ίδρυμα της UniCredit και προστίθεται στις υφιστάμενες προσπάθειες μετριασμού των συνεπειών της πανδημίας σε τοπικές κοινωνίες και τις αρχές υγείας της χώρας.  

Συνεπώς συνολικές απολαβές του κ. Μουστιέρ για το 2020, αναφέρεται, θα ανέρχεται σε €900.000 που αντιστοιχεί στο 75% των συνολικών στοχευόμενων απολαβών του για όλο το έτος.  

ΚΥΠΕ

Home