Έρχεται το 4ο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Έρχεται το 4ο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

panepistimio_kyprou
Θέμα του Φόρουμ η 4η Βιομηχανική Επανάσταση: Τεχνολογία και Κοινωνία

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (C4E) του Πανεπιστημίου Κύπρου  με την υποστήριξη της PwC Cyprus παρουσιάζουν το 4ο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και θέμα: 4η Βιομηχανική Επανάσταση: Τεχνολογία και Κοινωνία – 4th Innovation and Entrepreneurship Forum 2019:  4th Industrial Revolution: Technology and Society (IEF 2019).

Το Φόρουμ IEF2019 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, ώρα 09:30-15:00, στο Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου "Αναστάσιος Γ. Λεβέντης".

Το Φόρουμ συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με τα ακόλουθα ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς:

KIOS Research and Innovation Center of Excellence, RISE | Research centre on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies, FOSS Research Centre for Sustainable Energy, Nireas, International Water Research Center, EMPHASIS Research Centre - Enterprise Europe Network, Oceanography Centre, European Office of Cyprus, Enterprise Europe Network

4th_forum_kainotomias_epixeirimotikotitas

Το Φόρουμ του 2019 έχει στόχο να αναδείξει  και να προωθήσει ερευνητικά  αποτελέσματα και επιτεύγματα με κοινωνικό αντίκτυπο και προοπτικές αξιοποίησης ως καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες και να επιβραβεύσει μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου, τα οποία συνεισέφεραν στην οικονομία και την κοινωνία μέσω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, ανάληψη ρίσκου, επιστημονική και τεχνολογική αριστεία, κοινωνική ευθύνη και  διεθνή προοπτική.

Παράλληλα μέσα από το 4ο Φόρουμ θα προβληθούν οι καλύτερες ιδέες και καινοτομίες που αναπτύσσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου στο πλαίσιο των σπουδών τους αλλά και μέσα από τις προσωπικές τους προσπάθειες.

Κεντρικός ομιλητής στο Φόρουμ είναι ο Dr Harry Anthony Patrinos, στέλεχος της Διεθνούς Τραπέζης και ειδικός σε θέματα οικονομικών της εκπαίδευσης. Ο Dr Patrinos θα μιλήσει για ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, το μέλλον της αυτοματοποίησης και της συνέπειές της στα εκπαιδευτικά συστήματα.

Το Φόρουμ αναμένεται να συγκεντρώσει ενδιαφερόμενους επισκέπτες από οργανισμούς, επιχειρήσεις στο χώρο της καινοτομίας, επενδυτικά ταμεία και φορείς άσκησης πολιτικής που αναζητούν δυνητικές ερευνητικές, οικονομικές και τεχνολογικές συνεργασίες.  

Το πρόγραμμα του Φόρουμ περιλαμβάνει:

The Innovation Track: Έκθεση Ερευνητικών αποτελεσμάτων – ανοικτή για ΟΛΑ τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Κύπρου. Η έκθεση ερευνητικών αποτελεσμάτων γίνεται σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

The PwC Distinguished Lecture: ‘The Future of Automation and Its Implications for Educational Systems’  by Harry Anthony Patrinos - World Bank. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Βραβείο Επιχειρηματία Πανεπιστημίου Κύπρου - The UCY Entrepreneur Award: Το βραβείο στόχο να τιμήσει μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου (αποφοίτους, ερευνητές, φοιτητές κλπ.) που διακρίθηκαν με το έργο και τα επιτεύγματά τους στο χώρο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

The Business Pitch Session: Επιχειρήσεις και οι οργανισμοί καλούνται να παρουσιάσουν προβλήματα/ερωτήματα για τα οποία ζητούν τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, καινοτόμες λύσεις και συνέργειες από την ερευνητική κοινότητα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

The SINN – Student Innovators Competition 2019: Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, στον οποίο φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε πρώιμο στάδιο (early stage). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Χορηγοί και Υποστηρικτές: Aegean Airlines, Idea Cy, Digital Tree, Hellenic bank 

Για την παρακολούθηση του Φόρουμ IEF2019 απαιτείται δήλωση συμμετοχής εδώ. περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:  22895110, 22894248 ή στο Email: [email protected] 

Home