Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερωτοκρίτου: Κακοδιαχείριση στον Συνεργατισμό μετά το 2013

Offsite Team -
12.04.2019 - 12:59

Ερωτοκρίτου: Κακοδιαχείριση στον Συνεργατισμό μετά το 2013

Thumbnail
Οι δηλώσεις της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου για τον Συνεργατισμό

Η αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε πως όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται από κάποιους για την προ του 2013 εποχή, στην ουσία το μοναδικό πράγμα που κάνει είναι να αποπροσανατολίσει από όλα όσα είδαμε, βιώσαμε και πληρώσαμε από το 2013 και μετά. Η κ. Ερωτοκρίτου ζήτησε υπερψήφιση του ψηφίσματος που κατέθεσε το κόμμα της με το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ.

Σε ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για το Συνεργατισμό, διερωτήθηκε γιατί κανένας από τους σημερινούς εισηγητές του δεύτερου ψηφίσματος που κατατέθηκε σήμερα, ενώ ήταν τόσο μεγάλα τα προβλήματα του Συνεργατισμού πριν από το 2013, και αυτά οδήγησαν στην κατάρρευση, δεν ζήτησε έρευνα το 2013 και ανέμεναν το 2019.

Η κ. Ερωτοκρίτου διερωτήθηκε ακόμη κατά πόσο σήμερα, αν ο Συνεργατισμός ήταν ακόμη εν ζωή, και λειτουργούσε, θα απέδιδε κανείς τα εύσημα στα κόμματα εκείνα που είχαν μέλη τους στα ΔΣ του Συνεργατισμού προ του 2013 και θα έλεγαν αυτά τα κόμματα ότι διεκδικούν την επιτυχία του Συνεργατισμού.

"Φυσικά και όχι, αυτό είναι παράλογο επιχείρημα και λέω ότι αποπροσανατολίζει αυτή η επιχειρηματολογία που επιχειρείται σήμερα για την προ του 2013 εποχή γιατί με αυτό το τρόπο μεταθέτουμε το βάρος της προσοχής και της ευθύνης, τις ασήκωτες ευθύνες της Κυβέρνησης, σε όλους τους προηγούμενους", ανέφερε.

Η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι δεν μπορεί υπάρξει σύγκριση της εποχής προ του 2013 με τις ασήκωτες, όπως είπε, ευθύνες, για την μετά του 2013 εποχή, προσθέτοντας ότι προκύπτουν ερωτήματα προς όσους σήμερα κόπτονται δημοσίως για τα 7 εκατομμύρια ΜΕΔ.

"Εγώ θέτω το ερώτημα, αν ήταν τόσο μεγάλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του Συνεργατισμού, γιατί με τόση ευκολία η διοίκηση από το 2013 και μετά διέγραφε εκατοντάδες εκατομμύρια, όταν εξυπηρετούνταν;", διερωτήθηκε.

Μίλησε για δικαιολογίες και υπεκφυγές και ότι η αλήθεια είναι πως από το 2013 και μετά αυτό που έγινε στο Συνεργατισμό ήταν μνημείο κακοδιαχείρισης και την ανάληψη της ευθύνης δεν είναι κανένας διατεθειμένος από την Κυβέρνηση να την αναλάβει.

Ανέφερε ότι το ψήφισμα που κατατέθηκε από κοινού με το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ πρέπει να υπερψηφιστεί , γιατί αποδίδει στην ορθή τους διάσταση και στην πραγματικότητα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα.  

Ολομέλεια: Αποδέχθηκε τις αναπομπές του ΠτΔ για τρεις νόμους

Offsite Team -
30.06.2022 - 21:05

Ολομέλεια: Αποδέχθηκε τις αναπομπές του ΠτΔ για τρεις νόμους

Ολομέλεια: Αποδέχθηκε τις αναπομπές του ΠτΔ για τρεις νόμους

Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο για τον «περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Τροποποιητικό) Νόμο του 2022» και τους κανονισμούς «περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Περιορισμός των Εκπομπών Ορισμένων Ρύπων στην Ατμόσφαιρα από Μεσαίου Μεγέθους Εγκαταστάσεις Καύσης) (Τροποποιητικούς) Κανονισμούς του 2022», ενώ παράλληλα αποδέχθηκε τις τρεις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας Σκοπός του νόμου είναι η τροποποίηση ...

Home