Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΤΕΚ - ΥΠΟΙΚ: Τι συμφώνησαν για τον ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία

Offsite Team -
18.02.2022

ΕΤΕΚ - ΥΠΟΙΚ: Τι συμφώνησαν για τον ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία

Τεκμηριωμένες προτάσεις βελτίωσης νομοσχεδίου για ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία, λέει το ΕΤΕΚ

ΕΤΕΚ και Υπουργείο Οικονομικών συμφώνησαν ότι οι όποιες προτάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για την επιβολή ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία πρέπει να είναι επαρκώς στοιχειοθετημένες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΤΕΚ, το ζήτημα ήταν στην ατζέντα συνάντησης μεταξύ κλιμακίου του ΕΤΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρό, του Κωνσταντίνο Κωνσταντή και του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, καθώς και τεχνοκρατών του Υπουργείου, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Γιώργο Παντελή.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση παρουσιάστηκαν συνοπτικά και συζητήθηκαν οι προτάσεις του ΕΤΕΚ για διάφορες τεχνικές πτυχές της επιχειρούμενης ρύθμισης και έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων επί των ζητημάτων αυτών.

 

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πως ο ισχύον νόμος στην Κύπρο παραβιάζει τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία και έχει κινήσει διαδικασία παράβασης του κεκτημένου από την Κυπριακή Δημοκρατία.  

Το ΕΤΕΚ αναφέρει πως στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι οι όποιες προτάσεις πρέπει να απαντούν με πειστικό τρόπο στα ζητήματα που εγείρονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να είναι επαρκώς στοιχειοθετημένες και στο πλαίσιο αυτό η συζήτηση θα συνεχιστεί σε τεχνοκρατικό επίπεδο για να αποκρυσταλλωθούν και τεκμηριωθούν περαιτέρω οι θέσεις και οι απαντήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Συναφώς θα αναζητηθούν βελτιώσεις και τροποποιήσεις στο κατατεθέν νομοσχέδιο λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα ζητήματα που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και τα διαμειφθέντα στις συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, όπου συζητήθηκε το θέμα», καταλήγει το ΕΤΕΚ.

ΚΥΠΕ

Home