ΕΤΥΚ: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους εργαζόμενους Τρ.Κύπρου

ΕΤΥΚ: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους εργαζόμενους Τρ.Κύπρου

Τι ενημρώνει η ηγεσία της ΕΤΥΚ

Η ηγεσία της ΕΤΥΚ, ενημερώνει τα μέλη της στην Τράπεζα Κύπρου ότι η έκφραση ανησυχίας για το μέλλον τους είναι λίγο υπερβολική και συνεπώς πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και αφοσιωμένοι στην εργασία τους ύστερα από τα τόσα πολλά, σημειώνει, που ακούγονται/γίνονται τις τελευταίες μέρες στο χώρο της Τράπεζας Κύπρου, που αφορούν γενικά τη Διοίκηση της Τράπεζας.

Αναφέρει ότι δύο είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που σημειώνονται σήμερα στην ηγεσία της Τράπεζας: η αλλαγή στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και η αντικατάσταση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Επίσης τις τελευταίες μέρες, προσθέτει, υπήρξε μια τεράστια αλλαγή / βοήθεια για την Τράπεζα, που προήλθε από την αλλαγή της νομοθεσίας και ενίσχυσε την Κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας.

«Χωρίς την τονωτική ενίσχυση των κεφαλαίων που προήλθαν μέσα από την αλλαγή του νόμου, η Τράπεζα θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα», σημειώνει.

Όσον αφορά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν ήδη (Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Συμβούλου), η Οργάνωσή ενημερώνει τα μέλη της ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αν υπάρξει ανάγκη δεν θα διστάσει να καταθέσει την άποψη της.

Αναφέρει ότι ο κ. J. Ackerman ανακοίνωσε ήδη την πρόθεση του να αποχωρήσει και η ίδια η Τράπεζα ουσιαστικά ανακοίνωσε την αντικατάσταση του με τον κ. Τ. Αράπογλου.

Είναι γεγονός, σημειώνεται, ότι ο κ. J. Ackerman με την παρουσία και την προσωπικότητα του, τη δεδομένη στιγμή (μετά την κρίση) συνέβαλε θετικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Τράπεζας Κύπρου, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί μετά τη συγχώνευση με τη Λαϊκή Τράπεζα, την κρίση, κούρεμα κ.τ.λ.

Ο αντικαταστάτης του κ. J. Ackerman, κ. Τ. Αράπογλου, διευκρινίζεται, είναι μια προσωπικότητα με τεράστια προσφορά στο Χρηματοπιστωτικό Τομέα και δικαιολογημένα χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης διεθνώς. Γνωρίζει άριστα την Ελλαδική και Κυπριακή πραγματικότητα και έχει το επιπλέον πλεονέκτημα της γλώσσας.

Για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αναφέρεται, δημιουργείται ένα κενό μετά τη ξαφνική ανακοίνωση του κ. J. Hourican ότι αποχωρεί από την Τράπεζα και θα εργοδοτηθεί αλλού στο εξωτερικό. Εκ των πραγμάτων, σημειώνεται, πρέπει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην επιλογή του αντικαταστάτη του.

«Υπήρξε σημαντική η προσφορά του κ. J. Hourican στην ανάκαμψη της Τράπεζας, αλλά τα νέα δεδομένα είναι εκεί και το Συμβούλιο πρέπει να τα αντιμετωπίσει και να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του. Ελπίζουμε με τη σοβαρότητα που το Διοικητικό Συμβούλιο αντιμετώπισε την επιλογή νέου Πρόεδρου, να λειτουργήσει και στην επιλογή του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου.

Τα δεδομένα σήμερα και οι ανάγκες δεν είναι τα ίδια όπως την εποχή που ανέλαβε τα ηνία ο κ.J. Hourican, αλλά οπωσδήποτε οι δυσκολίες και οι προκλήσεις είναι άμεσες και χρειάζονται άμεση / σωστή διαχείριση», προστίθεται.

Home