Χρύσης για κρατικές εγγυήσεις: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Χρύσης για κρατικές εγγυήσεις: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει το νομοσχέδιο αύριο

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ». Με αυτό τα λόγια ο  βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης κάλεσε την Κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή το νομοσχέδιο για κρατικές εγγυήσεις

Όπως είπε, «πριν ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση αρνήθηκε να αποδεχτεί τις δικλείδες διαφάνειας και ελέγχου, τις οποίες ζητά η κοινωνία και εισηγείτο εξαρχής το Δημοκρατικό Κόμμα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη, «την περασμένη άνοιξη, με καθυστέρηση ενός χρόνου, η κυβέρνηση κατέθεσε τελικά το νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε με συμπερίληψη των εισηγήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος.]

Βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου και το σχέδιο για ιδιωτικό δανεισμό με κρατικές εγγυήσεις ΔΕΝ έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή, καθώς εκκρεμεί η κατάθεση, και πάλι από την κυβέρνηση, ενός τροποποιητικού νομοσχεδίου που θα περικλείει τις αλλαγές που πρότεινε από το καλοκαίρι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως είπε, «πληροφορούμαστε ότι μετά τις έντονες παραστάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει το νομοσχέδιο αύριο.

Αρκετά υπέστησαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι μόνο από την πανδημία, αλλά και από την προκλητική χρονοτριβή της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα. Ως Δημοκρατικό Κόμμα, διαβεβαιώνουμε ότι θα μεριμνήσουμε για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη τελική διαμόρφωση και υπερψήφιση αυτού του πολύτιμου εργαλείου, που τόσο έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

 

Home