Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Deutsche Bank αντιμέτωπη με ομοσπονδιακές έρευνες για ξέπλυμα

Offsite Team -
20.06.2019 - 12:11

Η Deutsche Bank αντιμέτωπη με ομοσπονδιακές έρευνες για ξέπλυμα

Thumbnail
Η αξία των μετοχών στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ήταν κατά 0,5% μειωμένη την Πέμπτη

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ διερευνούν εάν η Deutsche Bank συμμορφώθηκε με νόμους που αποσκοπούν στην παύση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα εγκλήματα, όπως ανέφεραν την Τετάρτη σε ρεπορτάζ τους οι New York Times.

Η αξία των μετοχών στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ήταν κατά 0,5% μειωμένη την Πέμπτη μετά το ρεπορτάζ των New York Times, που επικαλούνται επτά άτομα που δήλωσαν ότι γνώριζαν για την έρευνα.

 

Ένας εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των Times, αλλά δήλωσε: «Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με εξουσιοδοτημένες έρευνες».

 

Η έρευνα περιλαμβάνει ανασκόπηση της αντιμετώπισης εκ μέρους της γερμανικής τράπεζας των αποκαλούμενων αναφορών ύποπτης δραστηριότητας που οι υπάλληλοί της προετοίμασαν για ενδεχόμενες προβληματικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που συνδέονται με τον γιο του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ και τον ανώτερο σύμβουλό του Τζάρεντ Κούσνερ, σύμφωνα με τους Times. https://www.nytimes.com/2019/06/19/business/deutsche-bank-money-laundering-trump.html.  

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ των Times, το οποίο αναφέρει ότι η έρευνα για την Deutsche Bank είναι ένα μόνο στοιχείο των πολλών χωριστών αλλά αλληλεπικαλυπτόμενων κυβερνητικών εξετάσεων σχετικά με τον τρόπο ροής των παράνομων κεφαλαίων μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ και ότι πολλές άλλες τράπεζες διερευνώνται επίσης.  

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια ομάδα Δημοκρατικών της Γερουσίας των ΗΠΑ προέτρεψε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να διερευνήσει τη σχέση της Deutsche Bank με τους Τραμπ και Κούσνερ.  

Home