Η ΕΚΥΣΥ υπενθυμίζει για αιτήσεις για επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων

Η ΕΚΥΣΥ υπενθυμίζει για αιτήσεις για επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων

Η έκκληση των συνταξιούχων
Πότε είναι η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) με ανακοίνωση της υπενθυμίζει ότι η 31η Δεκεμβρίου 2020 είναι η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από συνταξιούχους που τους αποκόπηκε το δικαίωμα της μικρής επιταγής τον Δεκέμβριο του 2014 για επίδομα.  

Σημειώνει ότι διαπιστώνει καθημερινά ότι δυστυχώς αρκετοί συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν έχουν υποβάλει αίτηση με αποτέλεσμα να στερούνται του δικαιώματός της μικρής επιταγής .

 

Αναφέρει ότι η νομοθεσία τροποποιήθηκε ύστερα από πολλούς αγώνες της και μετά από πρόταση νόμου  του ΑΚΕΛ με αποτέλεσμα να μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από τον Ιανουάριο του 2018.

 

Ως τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από συνταξιούχους που τους αποκόπηκε το δικαίωμα της μικρής επιταγής τον Δεκέμβριο του 2014, έχει καθοριστεί ύστερα από νέα παράτασή που αποφάσισε η βουλή μετά από πρόταση του ΑΚΕΛ, η 31η Δεκεμβρίου 2020.  

Το όριο της φτώχειας, σημειώνεται, είναι 10324 ευρώ  στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15486 ευρώ για νοικοκυριό δύο ατόμων.

ΚΥΠΕ

Home