Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιδιωτικά νοσηλευτήρια: Όχι σε αυτό το ΓεΣΥ

Offsite Team -
11.01.2019 - 20:11

Ιδιωτικά νοσηλευτήρια: Όχι σε αυτό το ΓεΣΥ

Thumbnail
Όχι σε αυτό το ΓΕΣΥ που απορρυθμίζει την Υγεία

Η ανακοίνωση των Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων για το ΓεΣΥ

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Κύπρος χρειάζεται ένα καλά σχεδιασμένο, αποτελεσματικό ΓΕΣΥ, που να υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας και να συμβάλλει στην εξέλιξη των υπηρεσιών υγείας.

Υπάρχει όμως μια κρίσιμη προϋπόθεση επιτυχίας του ΓΕΣΥ. Ο σωστός, ορθολογιστικός σχεδιασμός και η διασφάλιση βιώσιμων όρων συμμετοχής των φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Ένα ΓΕΣΥ αναποτελσματικό, από σημαντική μεταρρύθμιση, οδηγεί την Υγεία σε μεγάλη απορρύθμιση. Και αυτό πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο καθώς έτσι τελικά πλήτετται η ίδια η κοινωνία.

Οι πρόσφατες αναφορές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για δήθεν επιστροφή των ιδ. Νοσηλευτηρίων σε διαπραγματεύσεις, σχετικά με την ένταξή τους στο ΓΕΣΥ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Απηχούν αποκλειστικά μεμονωμένες προσωπικές απόψεις, που σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν τον ΠΑΣΙΝ.

Ο ΠΑΣΙΝ κατ΄επανάληψη  έχει ζητήσει στοιχεία από τον ΟΑΥ που απαντούν σε εύλογα ερωτήματα των μελών του, ώστε να διασφαλιστεί το μέγιστο διακύβευμα: η συνέχιση της προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.  Λυπούμαστε να σημειώσουμε πως μέχρι και σήμερα αυτά τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί. Ουσιαστικά ζητείται από τα μέλη του ΠΑΣΙΝ, με τη συμμετοχή τους σε αυτό το ΓΕΣΥ, να κάνουν ένα άλμα στο κενό.

Το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας αναγνωρίζει την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν εδώ και δεκαετίες τα ιδ. Νοσηλευτήρια. Γι΄αυτό άλλωστε έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών για τις ιατρικές τους υπηρεσίες, την άμεση εξυπηρέτηση και την ανθρώπινη φροντίδα.

Η θέση του ΠΑΣΙΝ είναι πως τα μέλη του δεν εντάσσονται σε ένα ατελές σύστημα υγείας, χωρίς επαρκή μελέτη και τεκμηρίωση, που θα υποβαθμίσει αντί να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, θέτοντας παράλληλα σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους. 

Παραμένουμε όμως πάντα ανοικτοί στη συμμετοχή σε διάλογο για ένα άλλο, αποτελεσματικά σχεδιασμένο ΓΕΣΥ, που σέβεται τους φορείς υγείας και πάνω απ' όλα την ίδια την κοινωνία. 

 

Ψάχνει Φυσικό Αέριο η Ευρώπη - Σενάρια αναβίωσης του Eastmed

Offsite Team -
27.06.2022 - 21:15

Ψάχνει Φυσικό Αέριο η Ευρώπη - Σενάρια αναβίωσης του Eastmed

Ψάχνει Φυσικό Αέριο η Ευρώπη - Σενάρια αναβίωσης του Eastmed
Θα υλοποιηθεί τελικά η συμφωνία για τον αγωγό Eastmed;<br />
<br />

«Οι κυβερνήσεις μας υπέγραψαν δήλωση προθέσεων για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, ενώ η ΕΝΙ και η Sonatrach συμφώνησαν στην αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ιταλία». Με αυτά τα λόγια, σε μία επίσκεψη-αστραπή στο Αλγέρι στις αρχές Απριλίου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε ανακοινώσει την αναβίωση της ενεργειακής συνεργασίας με την Αλγερία. Έως το 2024 η βορειοαφρικανική αυτή χώρα αναμένεται να προμηθεύσει στην Ιταλία εννέα δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αέριου, ...

Home