Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

InvestCyprus: Διαδικτυακό roadshow για αντιμετώπιση πανδημίας

Offsite Team -
23.04.2020

InvestCyprus: Διαδικτυακό roadshow για αντιμετώπιση πανδημίας

Thumbnail
Εισηγήσεις στην Κυβέρνηση

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες επανεκκίνησης της οικονομίας αναλαμβάνει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), τόσο μέσω της υποστήριξης υφιστάμενων επενδυτών, όσο και της υποβολής πακέτου εισηγήσεων προς την κυβέρνηση για περαιτέρω τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα.

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του οργανισμού, σε αυτό το πλαίσιο, ο Invest Cyprus διοργανώνει την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 διαδικτυακή συζήτηση υπό τον τίτλο «Cyprus – Covid-19 Response Plan: What lies ahead», με κύριους ομιλητές τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, τον πρόεδρο του Invest Cyprus Μιχάλη Π. Μιχαήλ και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Γιώργο Καμπανέλλα. Στόχος της συζήτησης είναι η ενημέρωση των υφιστάμενων ξένων επενδυτών για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και της αποκατάστασης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Παράλληλα, μέσα από τη συζήτηση θα δοθεί βήμα στους ξένους επενδυτές προκειμένου να καταθέσουν τις δικές τους εισηγήσεις, απόψεις και προβληματισμούς. 

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Γιώργος Καμπανέλλας δήλωσε ότι το online briefing αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να αφουγκραστούμε τους ξένους επενδυτές και να καταγράψουμε τις δικές τους σκέψεις.  

«Οι επενδύσεις αποτελούν μία ιδιαίτερα σημαντική πηγή ενίσχυσης της κυπριακής οικονομίας. Οι ενέργειες του Οργανισμού όλο το προηγούμενο διάστημα επικεντρώθηκαν στη διατήρηση των επαφών μας με το ξένο επενδυτικό κοινό, αλλά και της χώρας μας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού κέντρου, αφού με το πέρας της πανδημίας θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί», είπε.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος της αποστολής του Οργανισμού, που αποτελεί την αρμόδια κυβερνητική αρχή για την προώθηση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και ξένων επιχειρήσεων στη χώρα μας, αποτελεί τόσο η παροχή υποστήριξης στους υφιστάμενους επενδυτές, όσο και η υποβολή προτάσεων με στόχο τη βελτίωση της ελκυστικότητας της χώρας ως προορισμού για ξένες επενδύσεις. Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, κύριο μέλημα του Οργανισμού ήταν η στήριξη επενδυτών που ήδη επέλεξαν τη χώρα μας, με την παροχή πληροφόρησης και βοήθειας για επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν συνεπεία της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.  

Προς αυτήν την κατεύθυνση την περασμένη βδομάδα ο Invest Cyprus κατέθεσε προς την κυβέρνηση πολυσέλιδο έγγραφο με εισηγήσεις σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά την αναγκαία οικονομική στήριξη για την υλοποίηση μιας εντατικής εκστρατείας προώθησης της χώρας ως προορισμού επενδύσεων και διεθνούς επιχειρηματικής δράσης με  έντονη παρουσία στα διεθνή ΜΜΕ, το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα ειδικά κατά το διάστημα των επόμενων 18 μηνών.  Το δεύτερο επίπεδο, αφορά την υιοθέτηση νέων κυβερνητικών πολιτικών και κινήτρων σε όλο το φάσμα της οικονομίας για την ενδυνάμωση της εικόνας της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού.  

Την συμβολή των ξένων επενδυτών με χρηματικές ή άλλες δωρεές, είτε προς το Ινστιτούτο Γενετικής, είτε τον ΟΚΥπΥ στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας, χαιρέτισε ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε σημαντικό αριθμό ξένων επενδυτών που επέλεξαν την χώρα μας για εγκατάσταση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων να νιώθουν την Κύπρο σαν σπίτι τους και να συνεισφέρουν μέσω δωρεών στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ευχαριστούμε τους μετόχους των εταιρειών Exness, Easybrain, TheSoul Publishing, WiseBits, Embria, FunCorp, Haxus, Servers.com, Nexters, Ecommpay.com, Ecommbanx.com, AsGuard Software και τον Roman Semiokin, για την προθυμία τους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης».

ΚΥΠΕ

Home