Ηροδότου: Τι θα γίνει με τις δόσεις δανείων

Ηροδότου: Τι θα γίνει με τις δόσεις δανείων

Τι αναφέρει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

Παρέμβαση στη συζήτηση των τελευταίων ημερών σε σχέση με το νομοσχέδιο για αναστολή των δόσεων δανείων, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στις 5 το απόγευμα από την Βουλή, κάνει μέσω Twitter ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου, παραθέτοντας όπως αναφέρει «κάποιες αλήθειες για να γνωρίζει ο κόσμος».

Σύμφωνα με τις 4 διαδοχικές αναρτήσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, «κάποιες αλήθειες να ξέρει ο κόσμος με δάνεια για το μορατόριουμ ως έχει υποβληθεί:

1/ Αναστέλλεται για τα φυσικά πρόσωπα, Αυτοτελώς Εργαζομένους και Επιχειρήσεις, η υποχρέωση καταβολής των δόσεων περιλαμβανομένων και των τόκων.

2/ Νοείται περαιτέρω ότι το σύνολο των δόσεων κεφαλαίου και τόκων που θα ανασταλούν, κατά την ημερομηνία λήξεως της ισχύος του διατάγματος, θα προστίθενται στο υπόλοιπο του δανείου και δεν θα καθίστανται άμεσα πληρωτέα.

3/ Αναστέλλεται επίσης η λήψη μέτρων από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς για ανάκτηση των πιστωτικών διευκολύνσεων.

4/ Ανατοκισμός: το επιβάλουν οι κανόνες για να μην καταχωρηθεί αυτόματα το δάνειο ως ΜΕΔ. ΟΜΩΣ σε δάνειο €100,000, 10ετές με 3% επιτόκιο, ο ανατοκισμός λόγω της αναστολής θα είναι συνολικά κάτω από €55.

α

Home