Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καρούσος: «Δεν υπάρχει θέμα νέου κρατικού αερομεταφορέα»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
11.09.2020 - 06:00

Καρούσος: «Δεν υπάρχει θέμα νέου κρατικού αερομεταφορέα»

Thumbnail
Δηλώσεις προέδρου ΠΑΣΥΠΙ - Ο όρος που θέτουν - Η απάντηση Καρούσου

Tα σοβαρά προβλήματα που έφερε ο κορωνοϊός έπληξαν  βάναυσα τις αεροπορικές εταιρείες και μάλιστα «κολοσούς» με αποτέλεσμα 50 Κύπριοι πιλότοι που μετά τη διάλυση των πρώην Κυπριακών Αερογραμμών εργοδοτήθηκαν στο εξωτερικό να χάσουν τις δουλειές τους. Αυτό φέρνει  στην επιφάνεια πρόταση της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων για τη σύσταση νέας αεροπορικής Εταιρείας από το κράτος.

O πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.ΠΙ. Χρύσανθός Χατζηχρυσάνθου αποκάλυψε στην Offsite ότι «βλέποντας τις συνεχείς απολύσεις συναδέλφων μας από εταιρείες - «κολοσσούς» αποφασίσαμε να στείλουμε επιστολή στο Υπουργείο Μεταφορών και άλλους φορείς ζητώντας από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση σοβαρής και αξιόπιστης αεροπορικής εταιρείας στον τόπο μας . Ωστόσο δεν λάβαμε καμία απάντηση».

Ο κ. Χατζηχρυσάνθου τόνισε «θεωρώ ότι η Εταιρεία θα πρέπει να λύσει τη συνδεσιμότητα του κοινού με όλη την Ευρώπη και την πλήρη εξυπηρέτησή του. Είναι ανεπίτρεπτο  να καταταλαιπωρούνται οι επιβάτες και να κάνουν το γύρο της Ευρώπης για να φθάσουν στο Παρίσι ή στις Βρυξέλλες».

Όπως ανέφερε «προαπαιτούμενο είναι ότι εφόσον  γίνει αυτή η Εταιρεία να διοικείται από έμπειρο, εξειδικευμένο και κατάλληλα καταρτισμένο στις αεροπορικές εταιρείες Διοικητικό Συμβούλιο». Καταλήγοντας ο κ. Χατζηχρυσάνθου, επανέφερε το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών λέγοντας ότι: «Αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας το τραγικό λάθος εκ μέρους των πολιτικών να κλείσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές. Διαπιστώνεται επίσης ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν δυσκολίες στην μετάβαση τουριστών στον τόπο μας εφόσον οι ξένες αεροπορικές εταιρείες που θα επιβιώσουν θα μειώσουν σημαντικά τα δρομολόγια τους» .

Καρούσος: «Δεν υπάρχει θέμα»

«Για εμάς δεν υπάρχει θέμα σύστασης κρατικής εταιρείας». Αυτή ήταν η απάντηση του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου όταν του θέσαμε τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΣΥΠΙ. Ο κ. Καρούσος επισήμανε ότι «στόχος μας είναι είτε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για το κατάλληλο περιβάλλον ώστε εταιρείες είτε να δημιουργούν βάση την Κύπρο όπως Ryanair, Wizz Air, Aegean και Easyjet, είτε να εγγράψουν τα αεροπλάνα τους στην Κύπρο (Cyprus Airways).O Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ωστόσο ότι οι πιλότοι δεν έχουν συμπληρώσει την αίτησή τους για νέα Εταιρεία.

 

Home