Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΚΕ: Το 50% από το ΤΠΑ της ΕΕ απορρόφησε μέχρι σήμερα η Κύπρος

Offsite Team -
07.11.2019 - 16:04

ΚΕ: Το 50% από το ΤΠΑ της ΕΕ απορρόφησε μέχρι σήμερα η Κύπρος

Thumbnail
"Φαίνεται ότι μέχρι το τέλος του Δημοσιονομικού Πλαισίου θα έχουμε πλήρη απορρόφηση για αναπτυξιακά προγράμματα"

Η Κύπρος έχει απορροφήσει περισσότερα από τον μέσο όρο των χωρών μελών από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, ανάφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου σχολιάζοντας τις αμφισβητήσεις που – όπως είπε – κάποιοι εκφράζουν για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.  

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι σήμερα, παραδίδοντας την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της ΕΕ στον Πρόεδρο, το μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Λαζάρου ανέφερε ότι η Κύπρος είναι πρώτη ανάμεσα στους 28 με απορρόφηση 50% από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, έναντι 29% που είναι ο μέσος όρος. Έτσι, είπε, φαίνεται ότι μέχρι το τέλος του Δημοσιονομικού Πλαισίου θα έχουμε πλήρη απορρόφηση για αναπτυξιακά προγράμματα.

 

«Μαζί με τους αδιαμφισβήτητους δείκτες της ανάπτυξης, τη δραστική μείωση της ανεργίας και το οικονομικό κλίμα που έχει ανακουφίσει τους πολίτες, οι επιδόσεις της κυβέρνησης και της χώρας μας στα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα είναι απάντηση σε αυτούς που αμφισβητούν».

 

Η προτεραιότητα της κυβέρνησης σήμερα, όπως το υπογράμμισε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι, μαζί με την ανάπτυξη, να προχωρήσει στις αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών, δήλωσε ο κ. Προδρόμου.  

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ετήσια έκθεση της ΕΔΥ σε ψηφιακή μορφή, με κλειδί μνήμης USB, υπογραμμίζοντας ότι η Υπηρεσία έχει πλήρως ψηφιοποιηθεί, υλοποιώντας τον στόχο για ηλεκτρονική διακυβέρνηση.  

«Στόχος της Κυβέρνησης, όπως είπε ο Πρόεδρος, είναι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα. Με την ευκαιρία ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στους στόχους της διακυβέρνησης, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η δημιουργία του Υφυπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας».  

Ο κ. Προδρόμου είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ακόμα ότι η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας που βρίσκεται στη Βουλή για έγκριση είναι εθνικό θέμα και κάτι από το οποίο θα ωφεληθούν όλοι οι πολίτες, προκειμένου να αξιολογείται και άρα να γίνει πιο αποδοτική η Δημόσια Υπηρεσία, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα να ξέρουν ότι αναγνωρίζεται και ανταμείβεται η προσπάθεια τους και η εργατικότητα όπως και η απόδοση.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι υπολογίζει στη συμβολή και θετική ανταπόκριση και των πολιτικών κομμάτων, κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΚΥΠΕ

Ολομέλεια: Αποδέχθηκε τις αναπομπές του ΠτΔ για τρεις νόμους

Offsite Team -
30.06.2022 - 21:05

Ολομέλεια: Αποδέχθηκε τις αναπομπές του ΠτΔ για τρεις νόμους

Ολομέλεια: Αποδέχθηκε τις αναπομπές του ΠτΔ για τρεις νόμους

Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο για τον «περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Τροποποιητικό) Νόμο του 2022» και τους κανονισμούς «περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Περιορισμός των Εκπομπών Ορισμένων Ρύπων στην Ατμόσφαιρα από Μεσαίου Μεγέθους Εγκαταστάσεις Καύσης) (Τροποποιητικούς) Κανονισμούς του 2022», ενώ παράλληλα αποδέχθηκε τις τρεις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας Σκοπός του νόμου είναι η τροποποίηση ...

Home