Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυπριανού για στήριξη οικονομίας: Δεν πρέπει να πετάμε λεφτά

Offsite Team -
27.05.2020 - 13:41

Κυπριανού για στήριξη οικονομίας: Δεν πρέπει να πετάμε λεφτά

Thumbnail
Τι αναφέρει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σχετικά με τα μέτρα για την οικονομία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του σχετικά με τα μέτρα για την οικονομία, επαναλαμβάνει ξανά την άποψη του κόμματος. 

Όπως αναφέρει σε δήλωση του, "οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να έχουν εισόδημα, οι αυτοεργοδοτούμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι μεγάλες να στηριχθούν για να καλύψουν άμεσα λειτουργικά έξοδα ώστε να ξεπεράσουν τις δύσκολες συνθήκες της περιόδου και το κράτος να μπορεί να χρηματοδοτεί τις ανάγκες του", ενώ όπως τονίζει "θέλω να ξεκαθαρίσω ότι επιμένουμε και εμείς ότι πρέπει να υπάρχει νοικοκυρεμένη διαχείριση. Δεν πρέπει να πετάμε λεφτά. Αλλά δεν δεχόμαστε την άποψη της κυβέρνησης ότι λεφτά δεν υπάρχουν."

Δείτε αυτούσια τη δήλωση:

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαγγείλει απόψε μέτρα για την Οικονομία. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή ποια θα είναι αυτά τα μέτρα θέλω όμως να επαναλάβω ποια είναι η άποψη του ΑΚΕΛ.

Από την αρχή είχαμε καθορίσει ένα ξεκάθαρο στόχο στα ζητήματα οικονομίας. Οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να έχουν εισόδημα, οι αυτοεργοδοτούμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι μεγάλες να στηριχθούν για να καλύψουν άμεσα λειτουργικά έξοδα ώστε να ξεπεράσουν τις δύσκολες συνθήκες της περιόδου και το κράτος να μπορεί να χρηματοδοτεί τις ανάγκες του. Για αυτό και όλες οι προτάσεις και εισηγήσεις οι οποίες καταθέσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πρώτη στιγμή επιμέναμε στην ανάγκη να στηριχθούν οι ΜμΕ και οι αυτοεργοδοτούμενοι απευθείας από το Κράτος με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να περιλάβει στο νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις την απευθείας στήριξη €100 εκ. την οποία στην συνέχεια βέβαια αποσύρε μαζί με όλο το νομοσχέδιο. Αναμένουμε ότι οι νέες εξαγγελίες της Κυβέρνησης θα περιλαμβάνουν εκ νέου αυτή την πρόταση, η οποία κατά την άποψη μας θα πρέπει να είναι αυξημένη.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι επιμένουμε και εμείς ότι πρέπει να υπάρχει νοικοκυρεμένη διαχείριση. Δεν πρέπει να πετάμε λεφτά. Αλλά δεν δεχόμαστε την άποψη της κυβέρνησης ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Είχαν συμπεριλάβει πρόνοια στο πρώτο νομοσχέδιο που είχαν καταθέσει για επιδότηση των επιτοκίων με ποσό ύψους 250εκ. Οπόταν υπάρχουν τα 250 εκ. Επίσης, είχαν προνοήσει για τη στήριξη των εργαζομένων, των αυτοεργοδοτούμενων και των επιχειρήσεων με 1,32δις. Ακούσαμε την Υπουργό Εργασίας χθες να δηλώνει ότι έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής 219εκ. Και από εδώ λοιπόν αναμένεται να εξοικονομηθούν λεφτά. Υπάρχει η δυνατότητα στήριξης των ΜμΕ με ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 100εκ.

Την ίδια ώρα θεωρούμε ότι οι προτάσεις που έχουν εγκριθεί πρόσφατα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι ένα θετικό βήμα, αλλά είναι ένα ανεπαρκές βήμα. Δεν στηρίζουν, δεν επιλύουν και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα επαρκώς. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να παρέμβει διότι ο εθελοντικός χαρακτήρας των μέτρων που έχει προωθήσει μέχρι σήμερα για το θέμα των ενοικίων, αφήνει εγκλωβισμένες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη διάθεση του εκάστοτε ιδιοκτήτη."

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του:

Home