Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κύπρος: Στηρίζει τη λειτουργεία ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης

Offsite Team -
07.12.2021 - 18:08

Κύπρος: Στηρίζει τη λειτουργεία ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης

Τη λειτουργία ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης καταθέσεων στηρίζει η Κύπρος, είπε ο ΥΠΟΙΚ στο ECOFIN

Την ένθερμη στήριξη της Κύπρου για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, εξέφρασε κατά τη συνεδρία του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (ECOFIN) στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε την παρουσίαση της έκθεσης προόδου από τη Σλοβενική Προεδρία, ο κ. Πετρίδης τοποθετήθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας με την υιοθέτηση και λειτουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης καταθέσεων, που θα διασφαλίζει τον Ευρωπαίο καταθέτη, καθώς και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε εθνικό και τραπεζικό επίπεδο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, εκτός από την Τραπεζική Ένωση, και η έκθεση προόδου της Κομισιόν για το πακέτο προτάσεων για καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η ενοποίηση της αγοράς κεφαλαίων.

Η Κομισιόν παρουσίασε συγκεκριμένα νέες νομοθετικές προτάσεις που αναμένεται να συμβάλουν στη δημιουργία μιας Ένωσης Κεφαλαιαγορών, με στόχο την καλύτερη διασύνδεση εταιρειών στην ΕΕ με επενδυτές και βελτίωση της πρόσβασης τους σε χρηματοδότηση, επέκταση των ευκαιριών για επενδύσεις από ιδιώτες επενδυτές και καλύτερη ενοποίηση των κεφαλαιαγορών.  

ΚΥΠΕ

Home