Με Cyprus Flight Pass θα διακινούνται οι τουρίστες - Όχι SafePass

Με Cyprus Flight Pass θα διακινούνται οι τουρίστες - Όχι SafePass

Αισιοδοξία για τον τουρισμό - Μεγάλο ενδιαφέρον από ξενοδοχεία και πολίτες στην Κύπρο για το σχέδιο επιδότησης

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ήταν καλεσμένος το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή ‘’offsite on air’’ της Digital tv. 

Μίλησε για το άνοιγμα του τουρισμού, για το κλίμα αισιοδοξίας που δημιουργείται τις τελευταίες μέρες ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου αφού αυτό είναι το κυριότερο κριτήριο επιλογής προορισμού για τους ταξιδιώτες. Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία ότι σύντομα η Κύπρος θα μπει στην πράσινη κατηγορία της Βρετανίας. 

Όσον αφορά το σχέδιο επιδότησης του εγχώριου τουρισμού που επεκτάθηκε μέχρι Νοέμβριο (πλην Ιουνίου και Αυγούστου), είπε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τα ξενοδοχεία αλλά και τους πολίτες και τους κάλεσε να το εκμεταλλευτούν όσες φορές θέλουν. 

Το αρχικό του σχόλιο για το άνοιγμα του τουρισμού:

‘’Ήμασταν εδώ και καιρό έτοιμοι για το άνοιγμα του τουρισμού. Από τις 10/5 όσοι έχουν συμπληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα δεν χρειάζονται ούτε καραντίνα αλλά ούτε τεστ και δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα σε περίπτωση που είναι στενές επαφές. Έχουμε ένα κλίμα αισιοδοξίας τις τελευταίες μέρες. 

Από τον Απρίλιο είχαμε τις πρώτες αφίξεις από Ρωσία και Ισραήλ κυρίως. Σιγά σιγά αυξάνεται το ενδιαφέρον και από άλλες χώρες. Από την Δευτέρα ανεβαίνει συνεχώς το ενδιαφέρον. 

Το πρώτο 10ημερο Μαιου πήγε καλά γενικά. Τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε ακόμα πιο έντονη την παρουσία των τουριστών''

Από ποιες χώρες:

‘’Τα πάντα αλλάζουν ανάλογα με τις οδηγίες. Π.χ. Η Βρετανία δεν μας έχει κατατάξει ακόμα στην πράσινη κατηγορία που παρέχει σημαντικές διευκολύνσεις. Ελπίζουμε ότι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Αρκετά σημαντικό το ενδιαφέρον από Ρωσία. Περιμένουμε το ΟΚ για ναυλωμένες πτήσεις από Ρωσία κάτι που δεν έχει επιτραπεί ακόμα. 

Βασικό κύμα αφίξεων αναμένεται μέσα στον Ιούνιο. Έχουμε και τα lockdown σε κάποιες χώρες όμως αλλάζουν τα πράγματα’’

Για Ιούλιο- Αύγουστο;

‘’Υπάρχει ενδιαφέρον για αεροπορικές θέσεις. Αλλά για να γίνει κράτηση και να έρθει κόσμος πρέπει να γίνουν πολλά όσον αφορά τις ταξιδιωτικές οδηγίες’’

Ανταγωνιστές

‘’Όλοι δυστυχώς στη Μεσόγειο. Και η Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία. Είναι αλλιώς τα πράγματα στην πανδημία. Σήμερα όμως αφού οι ταξιδιώτες θα διακινούνται με βάση την επιδημιολογική εικόνα των χωρών, η πορτογαλία πχ είναι πράσινη στην βρετανία και έχει τρομερή ζήτηση από βρετανία. Ελπίζω σύντομα να βελτιώσουμε και εμείς σύντομα την επιδημιολογική μας εικόνα’’

Για διακίνηση τουριστών

‘’Οι τουρίστες θα χρησιμοποιούν το Cyprus Flight Pass. Εφαρμόζεται εδώ και 15 μήνες. Αυτό θα είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τους τουρίστες. Έτσι εισέρχονται στην Κύπρο και με αυτό θα διακινούνται. Για να μπορέσει κάποιος να έρθει σημαίνει είτε ότι έχει εμβολιαστεί είτε ότι έχει κάνει τα αναλογα τα τεστ’’

Θα ταξιδέψουν οι Κύπριοι;

‘’Θα εκμεταλλευτούν και το σχέδιο εγχώριου τουρισμου αλλά και θα υπάρχει κόσμος που θα ταξιδέψει ειδικά Ιούλιο και Αυγουστο. 

 

Επεκτάθηκε μεχρι Νοέμβριο εκτός από Ιούλιο και Αύγουστο το σχέδιο επιδότησης εγχώριου τουρισμού. Να το εκμεταλλευτεί ο κόσμος όσες φορές θέλει. Να μπορέσουμε όλοι να χαλαρώσουμε. 

Θα είναι τεράστιο το ενδιαφέρον από τα ξενοδοχεία. Με την επέκταση που έχουμε θα αυξηθεί το ενδιαφέρον από τα ξενοδοχεία. Τα ονόματα θα αναρτηθούν μέχρι τις 25/5 το αργότερο. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Έχει αγκαλιαστεί από επιχειρηματίες, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες. Έχουν κίνητρα να βγουν και εκτός ξενοδοχείου οι πολίτες έτσι βοηθούν και τις κοινότητες''.

Το μήνυμα του

‘’Μπορούμε να είμαστε αισιοδοξοι γι ατον τουρισμο. Εχουμε ανοιχτες 65 αγορές. Πέρσι τέτοια μέρα ήμασταν κλειστοί και υπήρχε πλάνο μόνο για 14 αγορές. Καμία σχέση με πέρσι. Μπορούμε να αισιοδοξούμε για κάτι καλύτερο για να μείνουν και οι επιχειρήσεις ζωντανές και οι εργαζόμενοι να έχουν την δουλεια τους. Έχουμε μπει σε ένα κρίσιμο κομμάτι της χρονιάς. Εάν δεν βελτιωθεί η εικόνα της χώρας θα χάσουμε κρατήσεις και Ιουνιου και Ιουλίου και Αυγουστου. Θα στραφούν σε άλλες αγορές. Να απολαύσουμε το άνοιγμα αλλα με προσοχή. 

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο κ. Περδίος στην ‘’offsite on air’’

Home