Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μείωση σε χρεώσεις εμπορευματοκιβωτίων με προϊόντα χαμηλής αξίας

Offsite Team -
26.05.2022

Μείωση σε χρεώσεις εμπορευματοκιβωτίων με προϊόντα χαμηλής αξίας

Το Υπουργείο Μεταφορών χαιρετίζει τη συμφωνία για μείωση χρεώσεων από Eurogate

Ικανοποίηση εκφράζει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την επίτευξη συμφωνίας με την Eurogate, διαχειριστή του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Λεμεσού, που αφορά στην επιβολή χαμηλότερων χρεώσεων στην εισαγωγή και την εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων που περιέχουν χαμηλής αξίας προϊόντα.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Υπουργός Γιάννης Καρούσος χαιρετίζει τη συμφωνία και ευχαριστεί όλες τις πλευρές για την εποικοδομητική στάση τους στη διαβούλευση, που οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ανά 20 ποδών εμπορευματοκιβώτιο η χρέωση θα είναι 150 ευρώ αντί 214 (μείωση 64 ευρώ) και για 40 ποδών εμπορευματοκιβώτιο, 213 ευρώ αντί 328 ευρώ (μείωση 115 ευρώ).

Με την παρούσα συμφωνία διασφαλίζεται η συνέχιση των εξαγωγών και των εισαγωγών ανακυκλώσιμων υλικών, μπεντονίτη και άλλων ευτελών υλικών, τα οποία λόγω της ευαίσθητης αξίας τους επηρεάστηκαν σημαντικά, προστίθεται.

«Η μείωση των υπό αναφορά χρεώσεων αποτελούσε εδώ και καιρό προτεραιότητα του Υπουργείου και συνιστά πολύ σημαντική εξέλιξη τη δεδομένη χρονική στιγμή», αναφέρει ο Γιάννης Καρούσος.

Η συμφωνία που επετεύχθη, προσθέτει, επιλύει ακόμα ένα πρόβλημα εν μέσω της πίεσης που δέχεται και η οικονομία της Κύπρου, εξαιτίας των αυξήσεων που προκαλεί ο παγκόσμιος πληθωρισμός.

«Αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει, με προσήλωση, να προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για καλύτερη και οικονομικότερη εξυπηρέτηση των χρηστών των λιμένων, των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων και κυρίως των πολιτών», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Καρούσος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home