Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο ΥΠΟΙΚ για Eurogroup και Ecofin

Offsite Team -
11.07.2021 - 21:40

Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο ΥΠΟΙΚ για Eurogroup και Ecofin

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, στις 12 και 13 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, τη Δευτέρα ο κ. Πετρίδης θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup σε διευρυμένη σύνθεση όπου, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Οικονομικών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με την Αμερικανίδα Υπουργό Οικονομικών, Janet Yellen, σχετικά με τη διεθνή διάσταση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών της ευρωζώνης με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην οικονομική ανάκαμψη καθώς και σε θέματα τραπεζικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Eurogroup, θα ενημερώσει τους Υπουργούς σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου για το ευρώ, εστιάζοντας κυρίως στις συζητήσεις για την τραπεζική ένωση, με σκοπό την προετοιμασία των μελλοντικών εργασιών.

Στη συνέχεια, ο κ. Πετρίδης θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, σε τακτική σύνθεση όπου, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα διεξάγουν την ετήσια συζήτηση για τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές της ευρωζώνης και θα επικεντρωθούν στις προοπτικές για το 2022. Τέλος, θα συζητήσουν τις πιθανές επιπτώσεις ενός ψηφιακού ευρώ για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και την Οικονομική και Νομισματική Ένωση στο σύνολό της.

Την Τρίτη, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, με την ημερήσια διάταξη, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνει την αναμενόμενη έγκριση της πρώτης δέσμης εκτελεστικών αποφάσεων του Συμβουλίου για τα Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δώδεκα κρατών μελών.

Επιπρόσθετα, οι Υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν  τη νέα στρατηγική της Ε. Επιτροπής για τη χρηματοδότηση της μετάβασης σε μια βιώσιμη οικονομία. Θα ενημερωθούν επίσης για τα αποτελέσματα της συνόδου των Υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της G20 που διεξήχθη στις 9-10 Ιουλίου 2021 στη Βενετία.

ΚΥΠΕ

Home