Μισθοί δημοσίου, συντάξεις & επιδόματα: Πότε θα καταβληθούν

Μισθοί δημοσίου, συντάξεις & επιδόματα: Πότε θα καταβληθούν

Θα πάρουν όλοι έγκαιρα τα χρήματα ενόψει Πάσχα

Πριν από το Πάσχα θα γίνει η καταβολή των μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Εργασίας καταρτίζουν σχετικό πλάνο και βάσει του προγραμματισμού, οι πληρωμές θα γίνουν το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν έχουν πιστωτικές κάρτες να μπορέσουν να πάρουν χρήματα πριν το κλείσιμο των Τραπεζών λόγω των αργιών του Πάσχα.

Μισθοί και συντάξεις Δημοσίου

Όπως πληροφορούμαστε οι μισθοί και οι συντάξεις, τόσο για τους δημόσιους υπαλλήλους όσο και τους κρατικούς αξιωματούχους, για τον μήνα Απρίλιο θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη. Δηλαδή, το αργότερο μέχρι τις 24 Απριλίου, αφού βάσει του κανονισμού η καταβολή τους πρέπει να γίνεται την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα. 

Δεν αποκλείεται πάντως η καταβολή των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο να γίνει ακόμη νωρίτερα, αφού από τις 26 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου οι τράπεζες θα είναι κλειστές λόγω τραπεζικών αργιών τόσο για τις εορτές του Πάσχα όσο και για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συντάξεις και Επιδόματα Υπ. Εργασίας

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και τα επιδόματα που καταβάλλονται από το Υπουργείο Εργασίας, αυτά θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι τις 18 Απριλίου. Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε το ίδιο το Υπουργείο, θα είναι διαθέσιμα μέσω εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ακόλουθα: 

 • Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στις 15.4.2019.
 • Το Επίδομα Τέκνου και το Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας στις 18.4.2019.
 • Τα μηνιαία επιδόματα που παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες σε άτομα με αναπηρίες στις 18.4.2019.
 • Το Τιμητικό Επίδομα Πολύτεκνης Μάνας στις 18.4.2019.
 • Το επίδομα Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (μικρή επιταγή χαμηλοσυνταξιούχων) στις 18.4.2019.
 • Το Πασχαλινό Δώρο για δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (Χαμηλοσυνταξιούχων) στις 18.4.2019.
 • Οι μηνιαίες ειδικές συντάξεις και παροχές στους επωφελούμενους από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων, περιλαμβανομένου του Πασχαλινού Επιδόματος που τους αφορά, στις 18.4.2019.
 • Η Χορηγία σε Βετεράνους και Χήρες Βετεράνων Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 18.4.2019.

Αναφορικά με κοινωνικές παροχές για τις οποίες εκδίδονται επιταγές, το Υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει πως:

 • Οι επιταγές του Δημόσιου Βοηθήματος για όσους λαμβάνουν μηνιαίο Δημόσιο Βοήθημα θα αποσταλούν στους δικαιούχους στις 16.4.2019 με ημερομηνία εξαργύρωσης τις 18.4.2019.
 • Οι επιταγές του Δημόσιου Βοηθήματος για όσους λαμβάνουν έκτακτο Δημόσιο Βοήθημα θα αποσταλούν στους δικαιούχους στις 17.4.2019 με ημερομηνία εξαργύρωσης τις 18.4.2019.
 • Οι επιταγές για τους εγκλωβισμένους θα παραδοθούν στους δικαιούχους μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις 18.4.2019 (μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων). Για όσα θα καταβληθούν με έμβασμα απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, θα είναι διαθέσιμα στις 18.4.2019.
 • Οι επιταγές για τους αιτητές διεθνούς προστασίας θα αποσταλούν στους δικαιούχους στις 17.4.2019, με ημερομηνία εξαργύρωσης τις 19.4.2019.

Τέλος, η πληρωμή των συντάξεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Κοινωνικής Σύνταξης του Απριλίου 2019, καθώς και του τιμητικού επιδόματος που προστίθεται στη θεσμοθετημένη σύνταξη των προσώπων με πρόσθετη διάρκεια θητείας / εφεδρείας στην Εθνική Φρουρά κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974 και των αιχμάλωτων και παθόντων πολέμου, θα διενεργηθεί στις 18.4.2019.

Home