Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέες θέσεις εργασίας από έργο Υπ.Μεταφορών-ισραηλινής κοινοπραξία

Offsite Team -
13.02.2020 - 12:51

Νέες θέσεις εργασίας από έργο Υπ.Μεταφορών-ισραηλινής κοινοπραξία

Thumbnail
Η Κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία

Η εμπιστοσύνη στην οικονομία μας κτίζεται μέρα με τη μέρα μέσα και από τις μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις που η Κυβέρνηση υλοποιεί, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας, σημειώνοντας ότι το οικονομικό περιβάλλον εξυγιαίνεται, γεγονός που ενθαρρύνει ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σεντώνας είπε ότι «χαιρετίζουμε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και της κοινοπραξίας ισραηλινών συμφερόντων, για την προώθηση μιας ενιαίας ανάπτυξης στο λιμάνι και στη μαρίνα της Λάρνακας.

Πρόκειται για έργο ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που αφορά σε λιμενικές υποδομές, αλλά και στην ανάπτυξη της μαρίνας. Περιλαμβάνει, επίσης, μια ολιστική ανάπλαση της περιοχής μέσα από την ανάπτυξη οδικού δικτύου, χώρων πρασίνων, πάρκων, πεζόδρομων, καθώς και οικιστικών μονάδων, και άλλων αναπτύξεων κοινωνικού χαρακτήρα.

Είναι ένα έργο με μια μεγάλη προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας, διότι αναμένεται να αυξήσει την οικονομική δραστηριότητα τόσο στη Λάρνακα όσο και στη χώρα, ευρύτερα. Η εκτιμώμενη συμβολή του στο ΑΕΠ υπολογίζεται, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες οικονομικής ωφέλειας, γύρω στα 126 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Επίσης, μέσα από το έργο αυτό θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τόσο θέσεις που προκύπτουν άμεσα από την επένδυση, αλλά και θέσεις εργασίας που θα προκύψουν έμμεσα μέσα από τις οικονομικές δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν γύρω από το λιμάνι και τη μαρίνα.

Η εμπιστοσύνη στην οικονομία μας κτίζεται μέρα με τη μέρα μέσα και από τις μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις που η Κυβέρνηση υλοποιεί.

Το οικονομικό περιβάλλον εξυγιαίνεται γεγονός που ενθαρρύνει ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.

Συναφής είναι και η έκθεση της Moneyvall που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και καταγράφει την πρόοδο που είχαμε σε σχέση με την εικόνα που είχε η χώρα μας στο παρελθόν».

 

Home