Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νικόλας: Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες το ΔΗΚΟ για τουρισμό

Offsite Team -
11.10.2021 - 12:13

Νικόλας: Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες το ΔΗΚΟ για τουρισμό

Εκστρατεία του ΔΗΚΟ για επανεκκίνηση του τουρισμού

Σειρά επαφών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της τουριστικής βιομηχανίας ξεκινά το ΔΗΚΟ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως «τα τελευταία δυο χρόνια η τουριστική βιομηχανία περνά τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της. Είναι γεγονός ότι οι συνέπειες της πανδημίας ήταν αναπόφευκτες».

Παράλληλα ο Νικόλας Παπαδόπουλος παραθέτει τις τρεις προτάσεις του ΔΗΚΟ για τον τουρισμό.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αυτούσια η δήλωση του Νικόλα Παπαδόπουλου

Η τουριστική βιομηχανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος τομέας της οικονομίας μας μετά τον τομέα των υπηρεσιών. Δυστυχώς τα τελευταία δυο χρόνια η τουριστική βιομηχανία περνά τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της. Είναι γεγονός ότι οι συνέπειες της πανδημίας ήταν αναπόφευκτες. Ήταν όμως προβλέψιμες και με έγκαιρο και σωστό σχεδιασμό θα μπορούσαν να τύχουν καλύτερης διαχείρισης. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο τουρισμός για δυο συνεχείς χρονιές να έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα, το οποίο επηρεάζει την οικονομία στο σύνολο της. 

Ως Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσαμε έγκαιρα για τις συνέπειες της πανδημίας και για αυτό το λόγο που προωθήσαμε συγκεκριμένες προτάσεις όπως, 

•  τη μείωση του ΦΠΑ στην τουριστική βιομηχανία ώστε να μπορέσει να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της,

•  την έγκαιρη και σταθερή κατηγοριοποίηση των χωρών από την οποία αντλούμε τουριστικές ροές,

•  τον έγκαιρο εμβολιασμό του προσωπικού της ξενοδοχειακής βιομηχανίας για να καταστούμε το συντομότερο «πράσινος» και ασφαλής προορισμός.    

Δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Προκειμένου να συμβάλλουμε στις προσπάθειες ουσιαστικής επανεκκίνησης του τουρισμού, ώστε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, το Δημοκρατικό Κόμμα εξαγγέλλει εκστρατεία διαλόγου και επαφών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της τουριστικής μας βιομηχανίας.

Μέσα από αυτό το διάλογο βασική μας επιδίωξη είναι να καταγράψουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις πραγματικές ανάγκες έτσι ώστε να διαμορφώσουμε και να προωθήσουμε εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν άμεσα και αποτελεσματικά την τουριστική μας βιομηχανία.

Home