Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΚΟΑΠ δίνει 95 εκ. ευρώ στους αγρότες

Offsite Team -
17.01.2022 - 15:38

Ο ΚΟΑΠ δίνει 95 εκ. ευρώ στους αγρότες

Τι αποκάλυψε στη Βουλή ο Επίτροπος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών Ανδρέας Κυπριανού

Ο ΚΟΑΠ αναμένεται να πληρώσει στους Κύπριους αιτητές για το έτος 2022, περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ, είπε ο Επίτροπος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), Ανδρέας Κυπριανού, σε δηλώσεις του στη Βουλή.  

 

«Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών τον Προϋπολογισμό του ΚΟΑΠ για το έτος 2022. Ο Οργανισμός αναμένεται να πληρώσει στους Κύπριους αιτητές για το έτος 2022, περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, πρόσθεσε, «υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα για τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους, τους μεταποιητές και αυτό το οποίο τόνισα και στην Επιτροπή και θέλω να πω και δημόσια, είναι ότι καλώ τους νέους ανθρώπους, τους νέους που ενδιαφέρονται για τους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της μεταποίησης, να ενημερωθούν για τα προγράμματα που υπάρχουν και προσφέρονται γιατί πραγματικά υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, αλλά και για να δημιουργήσουν οι ίδιοι εισόδημα για τις οικογένειες τους αλλά και για παταχθεί το φαινόμενο της αστυφιλίας».   

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

Ανέφερε, επίσης, ότι στόχος του Οργανισμού είναι να γίνονται έγκυρες και έγκαιρες πληρωμές.  

«Προχωρούμε στα πλαίσια της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής 2023-2027 στην περίοδο του monitoring», είπε, προσθέτοντας ότι, «σχεδόν τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά, θα υπάρξει μείωση της γραφειοκρατίας, απλοποίηση των διαδικασιών αλλά ξεκινούμε και ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των κοινοτήτων μας για τα πολλά προγράμματα, τα οποία είναι διαθέσιμα και χρηματοδοτούνται τόσο από την ΕΕ όσο και από εθνικά κονδύλια».

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, «η αγροτική οικονομία είναι κορυφαίας σημασίας για την οικονομία της Κύπρου και ευελπιστώ ότι μέσα και από την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων και μέσα από την ψήφιση, αναμένω, της νομοθεσίας για την οικοτεχνία, να υπάρξει σημαντικότατη βελτίωσης αλλά και πάταξη του φαινομένου της φυγόκεντρου από την ύπαιθρο προς τα αστικά κέντρα».

 

Σε ερώτηση πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η πλήρης ψηφιοποίηση του συστήματος, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ήδη ο ΚΟΑΠ είναι σε πολύ καλό στάδιο σε σχέση με την μηχανογράφηση όλων των διαδικασιών του.  

«Οι αιτήσεις για τις άμεσες πληρωμές ήδη υποβάλλονται ηλεκτρονικά με το 2023 και οι αιτήσεις για επενδυτικά προγράμματα και για τα προγράμματα της αγροτικής ανάπτυξης θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οπότε όλες οι διαδικασίες του Οργανισμού, ακόμα και η επίβλεψη των λεγόμενων monitoring θα γίνεται πλέον μέσα από δορυφορικές εικόνες, ίσως και με την χρησιμοποίηση drones, οπότε θα μειωθούν και οι επιτόπιοι έλεγχοι αλλά και η ταλαιπωρία των αγροτών μας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

Κατεχόμενα: Απειλούν με κλείσιμο πρατηρίων βενζίνης

Offsite Team -
28.06.2022 - 20:50

Κατεχόμενα: Απειλούν με κλείσιμο πρατηρίων βενζίνης

Κατεχόμενα: Απειλούν με κλείσιμο πρατηρίων βενζίνης
Mετά και την απόφαση των προμηθευτών πετρελαιοειδών να μειώσουν το χρονικό περιθώριο αποπληρωμής.

Με κλείσιμο των πρατηρίων βενζίνης των μελών του απειλεί ο «σύνδεσμος» πρατηριούχων στα κατεχόμενα μετά και την απόφαση των προμηθευτών πετρελαιοειδών να μειώσουν το χρονικό περιθώριο αποπληρωμής. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης στα κατεχόμενα αρνήθηκαν να αγοράσουν αποθέματα από την εταιρεία K-Pet με αποτέλεσμα η εν λόγω εταιρεία να συμπεριφερθεί εκδικητικά δημιουργώντας πρόβλημα στον τρόπο αγοράς πετρελαιοειδών. ...

Home