ΟΕΛΜΕΚ: Αποφασίζει διαμαρτυρία έξω από ΥΠΟΙΚ για συνταξιοδοτικό

ΟΕΛΜΕΚ: Αποφασίζει διαμαρτυρία έξω από ΥΠΟΙΚ για συνταξιοδοτικό

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ για το θέμα

Απόφαση αναφορικά με την εισήγηση για διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για το ζήτημα του συνταξιοδοτικού των εκπαιδευτικών, που βασανίζει εδώ και καιρό την ΟΕΛΜΕΚ αναμένεται να πάρει σήμερα Πέμπτη (13/04) το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης. 

Όπως δήλωσε στην Offsite, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, “στη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου θα το συζητήσουμε και θα τεθεί η εισήγηση για την διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, γιατί είναι εισήγηση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης” 

Στόχος της διαμαρτυρίας θα είναι η ένταξη των εκπαιδευτικών και των κρατικών υπαλλήλων, οι οποίοι δεν είναι στο κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο σε αυτό. “Η θέση μας ως Οργάνωση είναι ότι πρέπει οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι κρατικοί υπάλληλοι, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011 και αυτή τη στιγμή δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα συνταξιοδοτικό σχέδιο, να ενταχθούν στο κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο. Παρόλο, που υπάρχουν ορισμένα θέματα και με το κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο το πρώτο βήμα είναι να ενταχθούν αυτοί που δεν συμπεριλαμβάνονται και στη συνέχεια να βελτιωθεί για όλους” 

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ότι όπως δήλωσε ο κ. Χατζησάββας “αρκετά είναι αυτά που εξαρτώνται και από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το ζήτημα”.  

 

Home