Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι... Βρετανοί ξανάρχονται - Ενθαρρυντικά στοιχεία από κρατήσεις

Offsite Team -
13.03.2021 - 06:00

Οι... Βρετανοί ξανάρχονται - Ενθαρρυντικά στοιχεία από κρατήσεις

Thumbnail
Ανοίγει ελεύθερα για εμβολιασμένους Βρετανούς η Κύπρος μετά την 1η Μαϊου - Οι ανταγωνιστές και τι λέει ο ACTA

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία με τις κρατήσεις Βρετανών που επιθυμούν το καλοκαίρι να κάνουν διακοπές στην Κύπρο, όπως δήλωσε στην εκπομπή ‘’Offsite On Air’’ ο κ. Χάρης Παπαχαραλάπους, μέλος του ΔΣ και Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.

Όπως είπε ο κ. Παπαχαραλάμπους τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά αλλά οι δυσκολίες παραμένουν. Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθεί η επιδημιολογική μας είκόνα κάτι που θα βοηθήσει και τον τουρισμό ενώ θα ευκολύνει και τους Κύπριους που θα θελήσουν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι αφού εάν η Κύπρος παραμείνει στο κόκκινο θα χρειάζονται τουλάχιστον 2 PCR τεστ που αποφέρουν ταλαιπωρία και έξτρα κόστος. 

Το αρχικό του σχόλιο:

‘’Είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα μετά τις ανακοινώσεις και του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπορις Τζόνσον για το άνοιγμα των αεροδρομίων μετά τις 17/5 και την συμφωνία Κύπρου Βρετανίας για τους εμβολιασμενους για ελεύθερη είσοδο μετά την 1η Μαϊου. 

Εδώ και 10-15 μέρες βλέπουμε πολύ ενθαρρυντική κίνηση. Αυτό που μπορούμε να πούμε οι κρατήσεις είναι ότι σχεδόν στα επίπεδα μιας κανονικής χρονιάς για τέτοια εποχή. Πρέπει όμως να αναλογιστούμε σε κανονικές συνθήκες θα είχαμε ήδη το 60% των ταξιδιωτών από Βρετανία.

Θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά και παρά τα καλά νέα δεν πρεπει να θεωρούμε ότι λύθηκε το πρόβλημα. Οι κρατήσεις αφορούν κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο. Αρχές Ιουλίου έδωσαν κυρίως ημερομηνία restart οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Βρετανίας. Επιπλέον πρέπει να τονίσουμε προβληματιζει και η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου που αυτή την στιγμή δυστυχώς δεν είναι καλή. 

Πρέπει να δούμε και με άλλες χώρες όπως Ρωσία, Ουκρανία κτλ τι λύσεις μπορούν να βρεθούν. Επισης να λάβουμε υπόψη ότι δεν θα είναι όλοι εμβολιασμένοι. Θέλουμε σωστά πρωτόκολλα και σωστή διαχείριση για μη εμβολιασμένους. 

 

Οι ανταγωνιστές της Κύπρου

‘’’Οι τουρίστες θα επιλέξουν ηλιο, θαλασσα και ξεκουραση. Οι ανταγωνιστές της Κύπρου είναι η  Ελλάδα, η Μάλτα, η Ισπανία η Τουρκία,  η Αίγυπτος κ.α.. Όλοι προσπαθούν να έχουν το υπόβαθρο για να επιτραπεί στους τουρίστες να πανε. Στην Τουρκία ατομα που είναι στην πρώτη γραμμή του τουρισμού θα εχουν προτεραιοτητα στους εμβολιασμούς. Και η Ελλάδα κάνει διαφορα ανοιγματα. Η επιδημιολογική εικόνα σαφέστατα θα παίξει σημαντικό ρόλο. 

Συζητούν κάποιες χώρες πχ να ανοίξουν την Μαγιόρκα η οποία χθες είχε 24 κρουσματα. Θετικά βλέπουν και τους Κανάριους νήσους. 

Έτοιμες οι αεροπορικές

‘’Οι αεροπορικές εταιρείες αναμένουν πως και πως να ξεκινήσουν. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ένα προγραμματισμό και περιμένουν να δουλέψουν ορθολογιστικά χωρίς μεγάλα ρίσκα’’

Θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι οι Κύπριοι; Συμβουλές

‘’Έχει αρχίσει λίγο να φαίνεται κάποιο ενδιαφέρον. Αρκετοί θα περιμένουν να δουν πως θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Θα είναι σημαντικό φυσικά να δούμε πως θα εξελιχθεί η επιδημιολογική μας εικόνα και γενικά η κατάσταση. Αν παραμείνουμε στο κόκκινο ως χώρα θα μας αναγκάζουν για 2 PCR όπου και να πάμε κάτι που έχει και κόστος και ταλαιπωρία. Είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Είναι πολύ σημαντικό ειδικότερα τώρα ο κόσμος να εμπιστεύεται τους εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να τους καθοδηγούν σωστά. γιατί αυτοί παρατηρούν καθημερινά ολες τις αλλαγές σε ταξίδια, χώρες, αερομεταφορές κτλ.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Επίσης αγοράζοντας ένα πακέτο από ταξιδιωτικό οργανισμό, αυτόματα υπάγεσαι στην αντίστοιχη νομοθεσία η οποία προστατεύει τον καταναλωτή. Άρα φρόνιμο θα ήταν οι κρατήσεις να γίνονται μέσω ταξιδιωτικών γραφείων για την δική τους προστασία’’

Η Ελλάδα, η κατηγοριοποίηση και η εισήγηση για Κύπρο

‘’Έχει πρόβλημα η Ελλάδα δεν κατηγοριοποιείται ως ολόκληρη οντότητα. Η Αττική π.χ. είναι στο κόκκινο αλλά η Μύκονος π.χ. στο πράσινο. Διαχωρίζονται γεωγραφικές περιοχές με αποτέλεσμα ο τουρισμός να δουλέψει σε κάποια νησιά. Πρέπει και εμείς κάποια στιγμή να δούμε αυτό το θέμα. Η Κύπρος είναι μικρό κράτος αλλά αν μπορούσε να γίνει διαχωρισμός γεωγραφικός όσον αφορά την κατηγοριοποίηση σαφώς θα ήταν πιο θετικό με την έννοια ότι μπορεί π.χ. Να υποφέρουν τουριστικές περιοχές γιατί π.χ. Στην Λευκωσία τα κρούσματα δεν είναι καλά και επηρεάζουν ολόκληρη την Κύπρο. 

Σαφώς θα πρέπει να μελετηθεί λόγω μεγέθους ίσως δεν υπάρχει δυνατότητα αλλά θα ήταν καλό να μελετηθεί και να γίνει για να μην θυματοποιείται ολόκληρη η χώρα και ο τουρισμός λόγω μιας περιοχής. 

Για το Πάσχα

‘’Περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες. Δύσκολο θεωρώ να γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό. Αν ο καθένας από εμας δεν λειτουργήσει υπεύθυνα τότε πολύ φοβάμαι οτι θα επηρεαστεί ο τουρισμός αλλά και οι δικές μας πιθανοτητες για ταξίδια’’.

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του κ. Παπαχαραλάμπους:

Home