Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι influencer στην Κύπρο - Ένας άλλος κόσμος εσόδων

του Έκτορα Γεωργίου -
04.08.2019 - 06:30

Οι influencer στην Κύπρο - Ένας άλλος κόσμος εσόδων

Thumbnail
Το φαινόμενο των influencers στην Κύπρο

Η Οffsite επιχειρεί να ανοίξει το φάκελο του επαγγέλματος του μέλλοντος.

Τα τελευταία δυο με τρία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας οι διαφημίσεις μέσω των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είτε αυτές είναι έμμεσες είτε άμεσες.

Μια καθημερινή «βόλτα» στο Instagram θα δείτε δεκάδες αναρτήσεις από επώνυμους όπου διαφημίζουν διάφορα προϊόντα από εταιρίες, παρακινώντας με αυτό το τρόπο τους ακόλουθους τους να επιλέξουν τα εν λόγω προϊόντα, αυτοί είναι οι influencer.

Ο ορισμός προέρχεται από το ρήμα influence, που σημαίνει «επηρεάζω» – άρα γενικά αυτό το άτομο ασκεί επιρροή γύρω του.

Ποιοι είναι όμως;

Οι influencer είναι τις πλείστες περιπτώσεις άτομα με αναγνωρισιμότητα διάσημοι για παράδειγμα ένα ποδοσφαιριστής ή ένας παρουσιαστής όπου στους λογαριασμούς τους στα Social Media έχουν χιλιάδες ακόλουθους.

Είναι τα άτομα που οι εταιρίες βρήκαν στο πρόσωπο τους ένα νέο τρόπο διαφήμισης μέσω των προσωπικών τους προφίλ πάντα.

Μερικοί απο αυτους σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Κάιλι Τζένερ, η Αριάνα Γκράντε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

2

Πως λειτουργούν;

Μια εταιρεία για παράδειγμα λανσάρει ένα νέο άρωμα, προσεγγίζει ένα διάσημο με αρκετούς ακόλουθους και του ζητά να κάνει ένα μια ανάρτηση με τον εν λόγω άρωμα διαφημίζοντας το στην ουσία.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι διαφημίσεις μπορεί να αφορούν τα πάντα, από ένα παγωτό μέχρι και ένα αυτοκίνητο.

Πόσο πληρώνονται - Δεν παίρνουν μόνο χρήματα

Αν και στην Κύπρο τα χρήματα δεν είναι και τόσο πολλά λόγω του μικρού μεγέθους της χώρας μας, ωστόσο είναι ικανοποιητικά.

Πιο συγκεκριμένα, μια ανάρτηση στην Κύπρο αρχίζει από 50 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1000 ευρώ, εξαρτάται από το πρόσωπο που διαφημίζει και από τους πόσους ακόλουθους έχει, αλλά και ποια εταιρεία είναι!

Σύμφωνα με HopperHQ στη πρώτη θέση των influencer βρίσκεται η Κάιλι Τζένερ όπου χρεώνει 1.266.000 δολάρια για κάθε ανάρτηση, ακολουθεί η Αριάνα Γκράντε με 996.000, ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην τρίτη θέση με 976.000 δολάρια και στην τέταρτη θέση η Κιμ Καρντάσιαν με 910.000 δολάρια.

Η ετήσια λίστα δημοσιεύεται από το HopperHQ, ένα εργαλείο που αναλύει δεδομένα για να καθορίσει ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι σταρ και influencer.

Η αμοιβή δεν είναι πάντα χρήματα, αφού σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι προϊόντα ή υπηρεσίες. Για παράδειγμα ένα κινητό τηλέφωνο, ρούχα, η φιλοξενία σε ένα ξενοδοχείο.

1

Ένας άλλος κόσμος έσοδων

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας άτομα που ασχολούνται με το εν λόγω θέμα, μας ανέφεραν ότι οι εταιρίες που προχωρούν σε αυτό το είδος διαφήμισης δηλώνουν στα έξοδα τους, τα χρήματα που δαπανώνται για τους influencer.

Το ερωτηματικό όμως που προκύπτει όμως είναι αν οι influencer δηλώνουν τα εισοδήματα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Τμήμα Φορολογίας έχουν εις γνώσιν το νέο αυτό φαινόμενο και προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να μην υπάρχει φοροδιαφυγή.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι στο Instagram

1

Home