Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Όλοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του ΥΠΟΙΚ στο Βερολίνο

Offsite Team -
31.03.2022

Όλοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του ΥΠΟΙΚ στο Βερολίνο

Υπέγραψε για ψηφιοποίηση διαδικασιών στο Δημόσιο ο Πετρίδης

Οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρώπη καθώς και οι προκλήσεις που η Ευρώπη αντιμετωπίζει, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη με τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση οι προκλήσεις, όπως οι πληθωριστικές πιέσεις και η διαμόρφωση των κατάλληλων δημοσιονομικών και ενεργειακών πολιτικών, είχαν βαρύνουσα σημασία.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών στη Γερμανία, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του.

Όπως αναφέρεται, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του γερμανικού κρατικού οργανισμού PD – Berater der öffentlichen Hand Gmbh, αρμόδιου, μεταξύ άλλων, για την προώθηση μεταρρυθμιστικών δράσεων, διαχείριση έργων, ψηφιοποίηση διαδικασιών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σκοπός του Μνημονίου, σημειώνεται, είναι η σύναψη συνεργασίας προς ίδρυση αντίστοιχου οργανισμού στην Κύπρο, καθιστώντας την Κύπρο μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα μετέχουν στο υπό σύσταση δίκτυο παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε θέματα μεταρρύθμισης και ψηφιοποίησης του δημόσιου τομέα.

Πρόθεση του Υπουργού Οικονομικών είναι η υποβολή πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη δημιουργία της κυπριακής οντότητας εντός Απριλίου, επισφραγίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης.

ΚΥΠΕ

Home