Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παρέμβαση ΓΔ Υπ. Ενέργειας στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες

Offsite Team -
04.03.2019

Παρέμβαση ΓΔ Υπ. Ενέργειας στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες

Thumbnail
Ο Στέλιος Χειμώνας βεβαίωσε την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναλάβει συντονιστικό ρόλο

"Ο Ευρωπαίος καταναλωτής δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί με αυξημένο κόστος ενέργειας", στη βάση της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη μετάβαση σε μια ευημερούσα σύγχρονη, ανταγωνιστική και κλιματική ουδέτερη οικονομία μέχρι το έτος 2050, τόνισε με παρέμβασή του στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Δρ. Στέλιος Χειμώνας.

Κατά την παρέμβασή του στις εργασίες του Συμβουλίου ο Στέλιος Χειμώνας βεβαίωσε την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να να αναλάβει συντονιστικό ρόλο σε περιφερειακό επίπεδο για αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι σημαντικό αφενός η Ευρωπαϊκή Ένωση να διατηρήσει ηγετικό ρόλο, διασφαλίζοντας αφετέρου ότι και οι μη-Ευρωπαίοι εταίροι θα ακολουθήσουν παρόμοια πορεία για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σημείωσε ο Στ.Χειμώνας.

Ο Γενικός Διευθυντής σημείωσε ότι η νέα Στρατηγική της ΕΕ θα πρέπει να συνάδει με τη Συμφωνία των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι δυσμενείς επιπτώσεις της οποίας είναι ήδη εμφανείς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αναφέρθηκε, τέλος, στην ενεργειακή ασφάλεια των κρατών μελών της Ένωσης δηλώνοντας ότι για το σκοπό αυτό, "προωθούμε την ανάπτυξη των αποθεμάτων Φυσικού Αερίου καθώς και των αναγκαίων υποδομών στην Ανατολική Μεσόγειο".

Home