ΠΕΟ: Η παρέμβαση της ΟΕΒ δεν οδηγεί στη στήριξη του ΓεΣΥ

ΠΕΟ: Η παρέμβαση της ΟΕΒ δεν οδηγεί στη στήριξη του ΓεΣΥ

Η ΠΕΟ αναφέρει εξάλλου ότι είναι γνωστή η προσπάθεια που κατέβαλε η ΟΕΒ

Η ΠΕΟ εκτιμά ότι η χθεσινή παρέμβαση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), η οποία εισηγείται όπως μετατεθεί η έναρξη καταβολής εισφορών από όλους στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), μέχρις ότου με συμφωνίες μεταξύ ΟΑΥ και ιατρών/νοσηλευτηρίων, διασφαλιστεί με εύλογη επάρκεια η εύρυθμη έναρξη λειτουργίας των παροχών, δεν οδηγεί στη στήριξη του ΓεΣΥ, αλλά συμπράττει με όλους όσοι επιδιώκουν την ανατροπή του.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΕΟ αναφέρει εξάλλου ότι είναι γνωστή η προσπάθεια που κατέβαλε η ΟΕΒ  μαζί με τις ασφαλιστικές εταιρείες, για αποτροπή της ψήφισης των νομοσχεδίων, καθώς και για «δήθεν» εναλλακτικές, που οδηγούσαν σε πολυασφαλιστικό σχέδιο.

 

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι ολοφάνερη μια  έντονη προσπάθεια, από διάφορες κατευθύνσεις, για δημιουργία ενός αρνητικού σκηνικού, ενός σκηνικού αμφισβήτησης, αμφιβολίας και σύγχυσης σχετικά με την προοπτική εφαρμογής του ΓεΣΥ. Δυστυχώς και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ, με τη χθεσινή της παρέμβαση, με τον τρόπο και στον χρόνο που εκδηλώνεται, παρά το ότι εκφράζει υποστήριξη στο ΓεΣΥ, στην πραγματικότητα κινείται στην ίδια κατεύθυνση», αναφέρει η ΠΕΟ.

Η ΠΕΟ  θεωρεί ότι «αν πράγματι υπάρχει καλή θέληση και στόχος είναι η προοδευτική μεταρρύθμιση σε ένα νευραλγικό τομέα όπως αυτό της υγείας και ότι το  κοινό καλό προέχει των επιμέρους συμφερόντων, τότε υπάρχει και ο χρόνος  και τα μέσα  για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα ώστε να προχωρήσει  η εφαρμογή του ΓεΣΥ όπως, ομόφωνα έχει ψηφιστεί».

Τέλος, σημειώνει ότι «αν δεν προχωρήσει η εφαρμογή του ΓεΣΥ και ανατραπεί, τότε η επόμενη μέρα στο θέμα υγεία, θα είναι τρομακτική και ασφαλώς ούτε εμείς ούτε η κοινωνία γενικότερα,  θα  μείνουμε απαθείς».  

Home