Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Περδίος: Κύπρος-Ιορδανία ενώνουν δυνάμεις για τουριστικά πακέτα

Offsite Team -
27.05.2022

Περδίος: Κύπρος-Ιορδανία ενώνουν δυνάμεις για τουριστικά πακέτα

Τα κοινά τουριστικά πακέτα αναμένονται από την ερχόμενη σεζόν, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού

Την προσέλκυση κοινών τουριστικών πακέτων ειδικά από μακρινούς προορισμούς, αρχής γενομένης από την ερχόμενη σεζόν, προωθούν Κύπρος και Ιορδανία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, προσθέτοντας πως υπάρχει προοπτική η όλη προσπάθεια να φέρει αποτέλεσμα.

Ο κ. Περδίος βρέθηκε στο Αμάν, προκειμένου να συνεχίσει μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το 2019, αλλά διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είναι ζεστό το ενδιαφέρον τους. Αποφασίσαμε ότι θα ξεκινήσουμε από εκεί που μείναμε, αφού μας είχε σταματήσει η πανδημία του COVID-19», δήλωσε στο ΚΥΠΕ από το Αμάν ο Υφυπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας ότι οι αρχές των δύο χωρών είχαν συμφωνήσει στα πλείστα ζητήματα και είχε μείνει η εκτέλεση, που δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίο, στην Ιορδανία πρόσφατα ήρθησαν όλοι οι περιορισμοί, ενώ σύντομα αναμένεται να γίνει αυτό και στην Κύπρο. «Νιώθουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναθερμάνουμε το θέμα» συμπλήρωσε.

Κατά την παραμονή του στο Αμάν, ο κ. Περδίος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της χώρας και χωριστές επαφές σε ανώτατο επίπεδο με την Royal Jordanian και τον Οργανισμό Τουρισμού της χώρας.

«Η διάθεση είναι εκεί, αποφασίστηκε να συνεργαστούμε και θα δουλέψουμε τους επόμενους μήνες σε λεπτομέρειες που έμειναν», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε πως ο στόχος είναι η όλη προσπάθεια να τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη σεζόν, προσθέτοντας ότι το κλειδί είναι οι συχνές πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Η προσπάθεια είναι να έχουμε νεότερα για τις εξελίξεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Αν μιλάμε για τη νέα χρονιά πρέπει να ξεκινήσουμε την προετοιμασία».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Περδίος υπενθύμισε πως η Royal Jordanian παρουσίασε το στρατηγικό της πλάνο για την Κύπρο, μέσα από το οποίο προβλέπει επιπλέον αύξηση της συνδεσιμότητα μεταξύ των δύο χωρών.

1

Πέραν της συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Περδίος ανέδειξε τους μακρινούς προορισμούς στους οποίους πετά η Royal Jordanian όπως η Αμερική, ο Καναδάς, η Ινδία, το Ιράκ και στο μέλλον η Ιαπωνία.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι η πτήση μεταξύ των δύο χωρών είναι 50 λεπτά, ενώ οι δύο προορισμοί μπορούν να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλο με διαφορετικές εμπειρίες. Έχουμε τη θάλασσα, έχουμε αυθεντικές διαδρομές στη φύση, η Ιορδανία διαθέτει εμπειρίες στην έρημο, ενώ υπάρχουν αλληλοσυμπληρώμενα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία.

Οι δύο χώρες θα προχωρήσουν σε κοινή προβολή, έτσι ώστε να μπουν από κοινού στους σχεδιασμούς των ταξιδιωτικών πρακτόρων, είπε ο κ. Περδίος.

«Η βασική αρχή είναι ότι οι διακοπές από μακρινές αγορές διαρκούν μεταξύ 10 ημερών και δύο εβδομάδων. Ο στόχος είναι να περάσουν λίγες μέρες στην κάθε χώρα, κάτι που θα καθορίζει ο τουριστικός πράκτορας», είπε ο κ. Περδίος και συμπλήρωσε: «Το θέμα είναι όπου εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το πράξουμε και αντίστροφα. Αυτή είναι η αρχή, ο καθένας με τις επαφές του θα προσπαθήσει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας».

Σε παρατήρηση ότι τέτοιες προσπάθειες είχαν γίνει στο παρελθόν, ο κ. Περδίος παρατήρησε πως το Υφυπουργείο έχει πραγματοποιήσει «πέραν των 20 ταξιδιών τα τελευταία τρία χρόνια στις γειτονικές χώρες».

«Για να είμαστε για 5η φορά στην Ιορδανία νοιώθουμε ότι, ναι, οι πιθανότητες είναι μεγάλες και έχει προοπτική», είπε, προσθέτοντας ότι από όλες τις χώρες που επισκέφθηκε το Υφυπουργείο «θεωρούμε πιο έτοιμη την Ιορδανία να βοηθήσει στα κοινά πακέτα και εμείς αυτούς».

Είπε εξάλλου πως αυτό που άλλαξε σε σχέση με τις συμφωνίες του 2019 στην Κύπρο είναι ότι «υπήρξε ραγδαία βελτίωση τα τελευταία χρόνια με την προσθήκη αυθεντικών διαδρομών, όπως το Heartland of Legends και θα επικαιροποιηθούν οι θεματικές πάνω στις οποίες θα γίνει η συνεργασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι τουριστικές αφίξεις στην Ιορδανία το 2019 ανήλθαν σε 5,36 εκατ., σε σύγκριση με 4 εκατ στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home