Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Περδίος: Υπάρχει πλαίσιο για προγραμματισμό της τουριστικής σεζόν

Offsite Team -
10.03.2021 - 09:36

Περδίος: Υπάρχει πλαίσιο για προγραμματισμό της τουριστικής σεζόν

Thumbnail
Περδίος: Από την 1η Απριλίου ανοίγουν βασικές αγορές της Κύπρου

Μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα της χώρας από την 1η Απριλίου υπάρχει το πλαίσιο και η σταθερότητα, που επιτρέπει στις τουριστικές επιχειρήσεις και στους διοργανωτές ταξιδίων και τις αεροπορικές εταιρείες, να προβούν σε προγραμματισμό για το επερχόμενο καλοκαίρι, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον ΠΑΣΥΞΕ παρουσία των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών Μεταφορών και Εργασίας και τον Υφυπουργό Τουρισμού, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι το μήνυμα που ο ίδιος έστειλε ήταν πως έπειτα από το άνοιγμα της χώρας από την 1η Απριλίου και για τις χώρες εκτός ΕΕ (και από 1η Μαρτίου για κράτη-μέλη ΕΕ), βάσει της κατηγοριοποίησης του ECDC, υπάρχει πλέον το υπόβαθρο για σταθερότητα στον προγραμματισμό της επερχόμενης σεζόν.

«Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνεται ο στόχος που βάλαμε ότι μέχρι τον Απρίλιο ο προορισμός θα είναι έτοιμος να δεχθεί τουρισμό με βάση το πρωτόκολλο του ECDC», ανέφερε ο κ. Περδίος και εξήγησε ότι από την 1η Απριλίου ανοίγουν βασικές αγορές της Κύπρου όπως η Βρετανία, Ισραήλ, Ρωσία και Ουκρανία, αλλά και ο Λίβανος, τα Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Κατάρ.

Σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή οι χώρες αυτές βρίσκονται στην κόκκινη κατηγορία και συνεπώς χρειάζονται διπλό αρνητικό τεστ για Covid, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι δεν αναμένονται τουριστικές αφίξεις σήμερα από τις αγορές αυτές.

Τόνισε ωστόσο πως η βασική διαφορά βάσει της νέας κατηγοριοποίησης είναι ότι δεν θα απαιτείται καραντίνα για αφίξεις από χώρες που βρίσκονται στο κόκκινο, κάτι που ήταν σημαντικό, έτσι ώστε να μην διακόπτεται η αεροπορική συνδεσιμότητα.

«Αλλά θέλαμε να δώσουμε το μήνυμα προς τις αγορές μέχρι τον Απρίλη ότι θα είμαστε ανοικτοί ώστε να γίνουν κρατήσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι», τόνισε, προσθέτοντας ότι πλέον υπάρχει το πλαίσιο και η σταθερότητα για να γίνει προγραμματισμός.

Είπε δε πως από τις διαβουλεύσεις με οργανωτές ταξιδίων αναφέρθηκε στο Υφυπουργείο ότι η Κύπρος είναι πρώτη χώρα που έγκαιρα και με σαφήνεια ενημέρωσε για το πώς θα λειτουργήσει ως τουριστικός προορισμός.

Τέλος, ο κ. Περδίος είπε πως το Υφυπουργείο θα αφιερώσει τον Μάρτιο για διαβουλεύσεις με οργανωτές ταξιδίων και αεροπορικές εταιρείες σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και την Hermes και ο ιδιωτικός τομέας θα προβεί στις δικές του ενέργειες «για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την επερχόμενη τουριστική σεζόν».

ΚΥΠΕ

Home