Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Περνούμε στο στάδιο της ανάπτυξης, λέει ο ΥΠΟΙΚ

Offsite Team -
04.10.2021 - 11:52

Περνούμε στο στάδιο της ανάπτυξης, λέει ο ΥΠΟΙΚ

«Οι τρέχουσες εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης υπερβαίνουν το 5,5%»

Έχουμε περάσει το στάδιο της ανάκαμψης από την κρίση της COVID-19 και προχωρούμε στο στάδιο της ανάπτυξης, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπογραμμίζοντας εκ νέου την σημασία της υιοθέτησης μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην βιώσιμη ανάπτυξη και θα ενισχύουν τις οικονομικές προοπτικές του 2022.

 

Μιλώντας στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, που διοργανώνει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, ο κ, Πετρίδης τόνισε πως η βιώσιμη ανάπτυξη θα επέλθει μέσω των μεταρρυθμίσεων και όχι μόνο μέσω των κονδυλίων που θα εισρεύσουν από την υλοποίηση του Εθνικού Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

«Οδεύουμε προς το τέλος της οικονομικής κρίσης την οποία δημιούργησε η πανδημία. Το 2020 ήταν σίγουρα μια πολύ δύσκολη χρονιά, ήταν μια χρονιά που δημιούργησε συρρίκνωση της οικονομίας αλλά βλέπουμε αυτή την στιγμή ότι (…) έχουμε περάσει το στάδιο της ανάκαμψης και προχωρούμε προς το στάδιο της ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Πετρίδης, σε χαιρετισμό του στο διαδικτυακό συνέδριο.

 

Αναφέρθηκε στα στοιχεία που κατέδειξαν ότι η ανεργία τον Αύγουστο του 2021 υποχώρησε στο 4,4%, σε σύγκριση με το 8,6% της αντίστοιχης περσινής περιόδου, λέγοντας αυτή «ήταν η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας που έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο».  

Σημείωσε ακόμη ότι «οι τρέχουσες εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης υπερβαίνουν το 5,5% για το 2021 και με μια μεγάλη προοπτική για το 2022, ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε τα όπλα τα οποία μας προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης και όταν λέω το Ταμείο Ανάκαμψης δεν εννοώ μόνο τα κονδύλια τα οποία θα εισέλθουν στην οικονομία για τη χρηματοδότηση των υποδομών ή για ορισμένα προγράμματα, αλλά εννοώ τις μεταρρυθμίσεις».  

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές οι οποίες θα φέρουν την πραγματική βιώσιμη ανάπτυξη και ο κάθε κλάδος πρέπει να βλέπει αποτελεσματικά την πραγματική βιώσιμη ανάπτυξη», είπε.  

Αυτή τη βιώσιμη ανάπτυξη, κατέληξε ο κ. Πετρίδης, «θέλουμε να τη φέρουμε σε όλο το εύρος της οικονομίας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη Δικαιοσύνη, στη δημόσια υπηρεσία και ως Κύπριοι πρέπει να μάθουμε ότι αυτή είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η βιώσιμη ανάπτυξη έρχεται μέσω των μεταρρυθμίσεων και όχι μόνο μέσω των κονδυλίων».

ΚΥΠΕ

Home