Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πόσοι παίρνουν ΕΕΕ σήμερα στην Κύπρο

Offsite Team -
04.01.2022 - 06:40

Πόσοι παίρνουν ΕΕΕ σήμερα στην Κύπρο

Τι λένε τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας - Παρατηρείται μείωση στην αριθμό

Μείωση στον αριθμό των δικαιούχων που λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας μετά από σχετική ερώτηση του Βουλευτή των Οικολόγων Σταύρου Παπαδούρη και εξασφάλισε η Offsite, από το 2018 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2021 οι δικαιούχοι του ΕΕΕ μειώθηκαν κατά 4,052 άτομα.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν ΕΕΕ από το 2018 μέχρι σήμερα

1

Από τους υφιστάμενους δικαιούχους, 9.440 είναι άτομα με αναπηρία ενώ ένας επιπρόσθετος αριθμός 3.465 είναι συνταξιούχοι με χαμηλά εισοδήματα. 

Οι λόγοι της μείωσης

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων του ΕΕΕ παρουσιάζει σταθερή μείωση τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται, κατά το υπουργείο Εργασίας, κυρίως στη μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κάτι που επιτρέπει την ένταξη ή επανένταξη δικαιούχων στην αγορά εργασίας. 

Ένας άλλος λόγος της μείωσης είναι η καλύτερη στόχευση αλλά και βελτιστοποίηση των μηχανισμών ελέγχου της Υπηρεσίας για διασφάλιση ότι λαμβάνουν το επίδομα αυτοί που πραγματικά πληρούν τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από τη νομοθεσία.

Home