Ψάχνεις δουλειά; Αυτά είναι τα σύγχρονα εργαλεία της ανεργίας

Ψάχνεις δουλειά; Αυτά είναι τα σύγχρονα εργαλεία της ανεργίας

Οι κατηγορίες με τις περισσότερες θέσεις εργασίας στην Κύπρο

Ο Σεπτέμβρης είναι πλέον γεγονός και ο μήνας αυτός σηματοδοτείται από αλλαγές και νέα ξεκινήματα. Ένα νέο ξεκίνημα για πολλούς αποτελεί και ο τομέα της εργασίας με αρκετούς εργαζόμενους να αναζητούν μια καλύτερη δουλειά και εξίσου αρκετούς νέους που τελειώνουν τις σπουδές τους να ψάχνουν την αρχή για την επαγγελματική τους καριέρα.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα η εξεύρεση εργασίας στην Κύπρο - και γενικότερα στον κόσμο - αρκετά είναι και τα σύγχρονα εργαλεία που δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τους νεαρούς επαγγελματίες που μόλις τελείωσαν τις σπουδές τους. Ένα από αυτά τα “εργαλεία” είναι και η ιστοσελίδα Ergodotisi.com αλλά και το Cyprus Career Expo

Σε επικοινωνία της Offsite με τον Marketing Manager του Ergodotisi.com, Αντώνη Παπαδόπουλο, πληροφορηθήκαμε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό να καταπολεμήσει την ανεργία. Το Ergodotisi.com είναι η νούμερο ένα ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας της Κύπρου, με εγγεγραμμένες περισσότερες από 12 000 εταιρείες, οι οποίες εμπιστεύονται την εργοδότηση για δημοσιοποίηση των θέσεων εργασίας τους και πάνω από 170 000 άτομα που την επισκέπτονται για να βρουν δουλειά. 

Οι επισκέπτες του Ergodotisi.com είναι είτε άνεργοι που ψάχνουν οποιαδήποτε δουλειά, για παράδειγμα δουλειές όπως σερβιτόροι, delivery, εργάτες, είτε εξειδικευμένοι επαγγελματίες σε επαγγέλματα όπως managers, CEO κτλ., είτε άτομα που ψάχνουν καλύτερη δουλειά σε σχέση με την τωρινή τους όπως για παράδειγμα να μεταπηδήσουν από το customer support officer στη θέση του customer support manager. 

Πως λειτουργεί το Ergodotisi;

Οι διάφορες εταιρείες επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του portal ενημερώνοντας τους ότι θέλουν να δημοσιοποιήσουν μια ή περισσότερες θέσεις εργασίας. Όπως μας ενημερώνει ο κ. Παπαδόπουλος, αυτή τη στιγμή τρέχουν πακέτα προσφορών για περιορισμένη χρονική περίοδο, όπου η εταιρεία χρεώνεται μια καλύτερη τιμή σε συγκεκριμένους αριθμούς αγγελιών.

Επιπλέον σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο η σελίδα στο Facebook που διαθέτει το Ergodotisi έχει γύρω στα 112 000 likes γεγονός που δείχνει το συνεχές ενδιαφέρον του κόσμου για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις νέες θέσεις εργασίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “αρκετές φορές εταιρείες επικοινωνούν μαζί μας σε σύντομο χρονικό διάστημα (μέχρι και μερικές ώρες μετά την ανάρτηση) για να κατεβάσουμε την αγγελία, γιατί λόγω της εργοδότησης βρίσκουν αμέσως υπάλληλο για τη θέση εργασίας που ζητούν”. 

Ποιες είναι όμως οι TOP 10 κατηγορίες με σειρά επισκεψιμότητας:

 1. Κυβερνητικές
 2. Γραμματειακά
 3. Λογιστική
 4. Πληροφορική
 5. Μηχανολόγοι Μηχανικοί
 6. Διοίκηση Επιχειρήσεων
 7. Logistics
 8. Πολιτικοί Μηχανικοί
 9. Ανθρώπινο Δυναμικό (HR)
 10. Οδηγοί

Οι TOP 10 κατηγορίες στις οποίες αναρτούν τις περισσότερες θέσεις εργασίας οι εταιρείες, με σειρά:

 1. Διοίκηση επιχειρήσεων
 2. Υπάλληλοι HORECA
 3. Λογιστές
 4. Πληροφορική
 5. Πωλητές - Καταστήματα
 6. Χρηματοοικονομικά/Χρηματοπιστωτικά
 7. Γραμματειακά
 8. Forex
 9. Εξυπηρέτηση Πελατών
 10. Υπεύθυνοι Πωλήσεων

Cyprus Career Expo

Άλλο ένα σύγχρονο “εργαλείο” εύρεσης εργασίας είναι το Cyprus Career Expo. Πρόκειται για μια  συνδιοργάνωση από Ergodotisi.com και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και έχει σκοπό να φέρει κοντά εργοδότες και υποψηφίους, αποτελώντας το μεγαλύτερο event εργοδότησης στην Κύπρο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κοινού, σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών και συνεχών προκλήσεων στον τομέα της αγοράς εργασίας, καταγράφηκε ως ιδιαίτερα θερμή, καθώς κατά την προηγούμενη οργάνωση στις 2-3 Μαρτίου 2019 επισκέφτηκαν την Έκθεση πέραν των 3,000 ατόμων, ενώ οι συμμετέχουσες εταιρείες και οργανισμοί ξεπέρασαν τις 80, αντικατοπτρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον και από πλευράς των μεγαλύτερων εργοδοτών της Κύπρου.

Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την επόμενη διοργάνωση της χρήσιμης αυτής έκθεσης καριέρας που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα! 

 

Home